نمایش تکی

با آرامش، هوشیاری و آهستگی غذا بخورید!


با آرامش، هوشیاری و آهستگی غذا بخورید!

به گزارش روابط عمومی بنیاددیابت موضوع تغذیه سالم و نقش آن درمهار نوسان قند خون به عنوان یکی از پایه های مدیریت جامع دیابت تنها به نوع غذا و حجم غذایی که می خوریم برنمی گردد، بلکه به حالت روانی و احساسی ما در هنگام صرف غذا نیز بستگی دارد .
متابولیسم از دهان آغاز می شود و نه از معده پس از هنگامی که لقمه را در دهان می گذاریم باید با با آرامش، هوشیاری و آهستگی عمل کنیم . برای انکه سیر شویم لازم است طعم و مزه واقعی غذا را دردهانمان احساس کنیم و این حاصل نمی شود مگرآنکه هر لقمه را 15 بار بجویم و در دهان بچرخانیم تا خوب با بزاق دهان مخلوط شده و آماده ورود به مراحل بعدی هضم و جذب شود !

مدت زمانی که به غذا خوردن اختصاص می دهیم نیز مهم است زیرا تند غذا خوردن به عنوان یک واکنش ناشی از تحمل تنش شما را دچار اختلال درهضم و جذب غذا می سازد.
حداقل مدتی زمانی که لازم است تا مغز به شما پیام سیری بدهد 15 تا 20 دقیقه طول می کشد این یعنی افرادی که تند غذا می خورند باید تا زمان این اعلام پرخوری کنند !  بدیهی است که پرخوری افزون بر اینکه موجب فرستادن مقدارزیادی هوا به معده ، اختلال در هضم و جذب و ایجاد ناراحتی‌های گوارشی می گردد سه برابر خطر چاقی را نسبت به افرادی که با سرعت عادی غذا می خورند درپی دارد . چاقی یک بیماری متابولیک  و یکی از شاخصه های پیشرانه ابتلای به دیابت می باشد، زیرا چربی در برابر جذب انسولین مقاومت ایجاد می کند .

غذا خوردن با مشغولیت ذهنی شدید و یا خوردن فست فود دو عامل موثر در تندخوری است.از دیگر عوامل اصلی می توان به حرف زدن در حین غذا خوردن اشاره کرد که ناخواسته سبب تندخوری می شود.
پژوهشگران کشور ژاپن نیز اعلام کرده اند تند غذا خوردن امکان ابتلا به دیابت را ۲ برابر می‌کند .کسانی که غذای خود را تند می‌خورند، ۲ برابر بیش از سایرین دچار اختلال در هضم گلوکز می‌شوند که این اختلال پیش‌دیابت نام دارد.
تحقیق جدیدی می‌گوید که هوشیارانه خوردن در کنار رژیم غذایی و ورزش به افراد دارای اضافه‌وزن کمک می‌کند که وزن کم کنند.  به نقل از WebMD، مؤلف مطالعه، جنیفر دوبنمایر از دانشگاه کالیفرنیا گفت: «تمرین‌های هوشیارانه خوردن باعث ارتقای آگاهی نسبت به میل به خوردن، حس واقعی گرسنگی، سیری، راضی شدن و لذت می‌شود.
این مطالعه شامل نزدیک به ۲۰۰ فرد بالغ چاق بود. تمامی شرکت‌کنندگان از یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی پیروی می‌کردند. نیمی از آنها به صورت تصادفی برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به تغذیه و ورزش و دانستن نکاتی راجع به کنترل استرس و ریلکسیشن انتخاب شدند.
نیمه دیگر از برنامه‌ای پیروی کردند که بر «خوردن هوشیارانه» تمرکز داشت. به این گروه یاد داده شد که در هنگام خوردن «حاضر» باشند و نسبت به افکار و عواطف مربوط به خوردن آگاهی داشته باشند. این برنامه جز این شامل مراقبه، یوگا، تمرین‌های تنفس و تمرین مهربانی به خود و دیگران بود.
هر دو گروه به یک اندازه وزن کم کردند. اما شش ماه پس از پایان برنامه، افراد گروه مراقبه شاهد بهبودهای بیشتری در سطح چربی و کلسترول خون بودند. به علاوه یک سال بعد، افراد گروه مراقبه قند خون‌های بهتری هم داشتند. پس با آرامش، هوشیاری و آهستگی غذا بخورید!

روابط عمومی بنیادبین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان
پایان پیام
نه به دیابت می گویم
تندرستی می جویم !
به پویش نه به دیابت در تلگرام بنیاد دیابت بپیوندید:
اینجا کلیک فرمایید



                                            




بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com