کنترل و درمان

اصول کنترل دیابت :
در کنترل دیابت 6پایه مهم و بنیادی وجود دارد شامل :
- تغذیه
- ورزش
- کنترل استرس
- مصرف داروها
- اندازه گیری مداوم قند خون
- آموزش صحیح

تغذیه :
یکی از مهم ترین اصول کنترل دیابت ، تغذیه مناسب برای افراد دیابتی می باشد . افراد دیابتی نیز همیشه درباره اینکه مواد غذایی که روزانه مصرف می کنند چه تاثیری بر قند آنها خواهد گذاشت دچار تردید هستند . تغذیه صحیح هم در پیشگیری از ابتلا به دیابت و هم در کنترل نقش اساسی دارد . تغذیه مناسب می توانداز ابتلا به بیماری های قلبی ، چربی خون و فشار خون پیشگیری کند.

ورزش :
وزش منظم و مناسب در افراد دیابتی باعث کنترل بهتر قند خون می گردد. در صورت ورزش کردن افراد دیابتی میزان نیاز به دارو کمتر می گردد زیرا حساسیت سلول های بدن به انسولین را افزایش می دهد. ورزش هم در پیشگیری از ابتلا به دیابت و هم در کنترل دیابت نقش دارد.همچنین ورزش مناسب می تواند از ابتلا به بیماری های قلبی ، چربی خون و فشار خون پیشگیری کند .

کنترل استرس :
در صورتی که استرس مدیریت نشود می تواند بر روی قند خون اثر افزاینده داشته باشد . مدیریت استرس یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به دیابت و کنترل دیابت می باشد.

مصرف داروها :
استفاده منظم داروهای کاهنده قند خون طبق دستور پزشک همراه با یک برنامه ورزشی و تغذیه ای منظم از مهم ترین اصول کنترل دیابت می باشد. داروهای کاهنده قند خون با مکانیسم های مختلفی باعث کاهش قند خون می گردند.

اندازه گیری مداوم قند خون :
بررسی میزان قند خون در افراد دیابتی موضوع حائز اهمیتی است . زیرا در زمان های مختلف مانند : بیماری ،استرس و... میزان قند خون شما متفاوت خواهد بود . شما می توانید با اندازه گیری قند خون در زمان های مختلف اقدامات لازم را انجام دهید.

آموزش صحیح :
با توجه به اینکه دیابت بیماری است که با رعایت اصول اولیه قابل کنترل می باشد .افراد مبتلا به دیابت باید این اصول را بیاموزند و راه کارهای ارائه شده را به کار ببندند تا از پیشرفت دیابت جلوگیری نمایند.

درمان دیابت:
پیوند پانکراس :
در افراد دیابتی تیپ 1 انسولین در بدن وجود ندارد هدف از درمان در این افراد رساندن انسولین به بدن میباشد . انسولین از سلولهای بتای پانکراس ترشح میشود . در حال حاضر محققان در حال انجام تحقیقات و بررسی پیوند پانکراس میباشند. مشکل عمده استفاده از این روش احتمال رد پیوند در فرد مبتلا و لزوم استفاده مداوم از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی میباشد . اما تحقیقات برای به حداقل رساندن این خطر ادامه دارد.
در حال حاضر پیوند پانکراس بدلیل خطرات و عوارض بصورت معمول انجام نمیشود بلکه در مواردی مانند عدم پاسخ بدن به انسولین درمانی و یا در مواردیکه فرد نیاز به پیوند کلیه دارد بصورت همزمان انجام میشود.

پیوند سلول های بتای پانکراس :
در این روش از سلول های بتای پانکراس یک فرد بالغ وسالم استفاده می شود. در این روش سلول های تولید کننده انسولین را از دیگر سلول های پانکراس جدا می کنند سپس این سلول ها را از طریق سیاهرگ کبدی به کبد فرد تزریق می شود . مهم ترین مشکل در این نوع درمان احتمال فعال شدن سیستم ایمنی علیه این سلول ها می باشد در نتیجه فرد دیابتی ملزوم به داروهای ضد رد پیوند می گردد . استفاده از این داروها مشکلات و عوارض خاص خود را دارد. مشکل دیگر این روش نیاز به سلول های بتای پانکراس دو فرد دهنده می باشد زیرا هنوز دانشمندان قادر نیستند تمامی سلول های انسولین ساز را از دیگر سلول ها جدا کنند. با تمام این مشکلات درمان با سلول ها بنبادی در حال پیشرفت و بهبود می باشد.

سلول های بنیادی :
علم پزشکی در حال حاضر با تکیه بر سلول های بنیادی بسیاری از غیر ممکن ها را ممکن ساخته است . در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که انسولین تولید نمی شود اقداماتی در رابطه با درمان با این سلول ها در حال انجام میشود . در این روش سلول های بنیادی از جنین انسان یا یک فرد بالغ گرفته می شود ودر محیط آزمایشگاه اقدامات لازو انجام می شود . این سلول ها قابلیت تبدیل شدن به هریک از سلول های بدن را دارا هستند و حتی با انجام اصلاحات بر روی ژنتیک این سلول ها میتوان آن را در مقابل سیستم ایمنی بدن و رد پیوند مقاوم کرد. مهمترین نگرانی در مورد پیوند سلول های بنیادی خطر ایجاد تومورهای سرطانی در شخص گیرنده است مخصوصا در مواقعی که از سلول های بنیادی جنینی استفاده می شود.





           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com