نمایش تکی

روش صحیح دور ریختن دارو های تاریخ گذشته

- تاریخ انتشار 10:11 1401/03/08  

کابینت های دارویی در سراسر کشور مملو از داروهای تاریخ مصرف گذشته و غیر ضروری است. یک نظرسنجی در سال 2017 نشان داد که حدود یک سوم مردم در کشور های توصعه یافته داروهای قدیمی خود را در سال گذشته تمیز نکرده اند و تقریباً یک پنجم این کار را در پنج سال گذشته انجام نداده اند. به این ترتیب هر سال حدود 90 میلیون کیلوگرم داروی استفاده نشده بدون دلیل نگه داری می شود.
اگرچه ظاهراً علت سهل انگاری است، اما ناتوانی در خلاص شدن از شر داروهای تاریخ مصرف گذشته و استفاده نشده می‌تواند منجر به عواقب جدی شود. این امر به ویژه در مورد داروهای تجویزی، به ویژه دارو های مشتق از تریاک صادق است، زیرا داروهایی که برای یک فرد برای یک هدف خاص تجویز می شود، اگر توسط شخص دیگری به دلیل دیگری استفاده شود، می تواند مضر باشد. علاوه بر این، داروهایی که تاریخ انقضا آنها گذشته است ممکن است آنطور که در نظر گرفته شده است، عمل نکنند.
داروهای تجویزی زمانی که برای هدف مورد نظرشان تجویز شده، بی خطر هستند. . وقتی دیگر نیازی به دارو ندارید، دلیلی برای نگهداری آن وجود ندارد. به عبارت دیگر، هرگز از چیزی که برای شکستگی مچ پا تجویز شده برای کمک به خواب استفاده نکنید، داروی ضد درد را برای استفاده در آینده در دسترس نداشته باشید و هرگز نسخه شخص دیگری را مصرف نکنید.
حذف داروهای تاریخ مصرف گذشته و استفاده نشده به کاهش احتمال مصرف اشتباه یا سوء استفاده عمدی یا سهوی از سوی دیگران، از جمله کودکان کمک می کند.
دارو را دور بریزید
تقریباً تمام داروها را می توان در سطل زباله خانگی ریخت. این شامل انواع قرص‌ها، مایعات، استنشاق‌کننده‌ها، قطره‌ها، چسب‌ها و کرم‌های نسخه‌ای و بدون نسخه (OTC) است. سازمان جهانی غذا و دارو توصیه می کند برای دفع ایمن این مراحل را دنبال کنید : 
داروها را از ظروف اصلی خود خارج کرده و با مواد بد مزه مانند تفاله قهوه استفاده شده، خاک یا خاک گربه مخلوط کنید (قرص ها یا کپسول ها را خرد نکنید). این مرحله باعث می‌شود که دارو برای کودکان و حیوانات خانگی کمتر مطلوب باشد و برای افرادی که ممکن است عمداً در سطل زباله به دنبال مواد باشند، کمتر قابل تشخیص باشد.
مخلوط را در یک ظرف قابل مهر و موم مانند کیسه ذخیره سازی زیپ دار یا قوطی استفاده شده قرار دهید. 
ظرف را داخل سطل زباله خانگی خود بیندازید.
قبل از دور انداختن ظروف و بسته بندی های نسخه خالی، تمام اطلاعات شخصی را علامت گذاری کنید تا از حریم خصوصی و هویت خود محافظت کنید. سپس بسته بندی را در سطل زباله بیندازید.
همچنین کیسه های خاصی برای غیرفعال کردن دارو وجود دارد که داروها را بی فایده می کند و برای محیط زیست ایمن در نظر گرفته می شود. می توانید آنها را از داروخانه محلی یا داروخانه های آنلاین درخواست کنید. 
در چاه توالت بریزید
تعداد معدودی از مواد کنترل‌شده دارویی دستورالعمل‌های خاصی دارند تا در زمانی که دیگر مورد نیاز نیستند فوراً آن‌ها را در توالت یا سینک تخلیه کنند. این فهرست کوچک از داروها ممکن است به ویژه مضر و در برخی موارد کشنده باشد اگر توسط شخصی غیر از شخصی که برای او تجویز شده است استفاده شود. شستشوی فوری آنها می تواند به جلوگیری از مصرف تصادفی این مواد بالقوه خطرناک توسط دیگران کمک کند.
اگر مطمئن نیستید که داروی شما در این دسته قرار می‌گیرد، برچسب نسخه یا بروشور اطلاعات بیمار را بررسی کنید تا دستورالعمل‌های دفع را بیابید. همچنین می‌توانید فهرست داروهای توصیه شده سازمان جهانی غذا و دارو را برای ریختن دارو ها ببینید یا با داروساز خود تماس بگیرید. اگر داروی شما در این لیست وجود ندارد، می توانید آن را در سطل زباله بیندازید.
برخی از افراد دارو های مشتق از تریاک و سایر داروهای ضد درد قوی دارند. در این موارد، ریختن آنها را در چاه توصیه نمی کنیم. در مقادیر زیاد، داروها باید به مکان‌های جمع‌آوری یا مکان‌های پس‌گیری برده شوند. تاسیسات فاضلاب ما در حال حاضر روش های کارآمدی برای حذف مواد دارویی ندارند، بنابراین ریختن دارو در چاه باید آخرین انتخاب باشد.
نحوه نگهداری داروها را بهبود بخشید
تماس تصادفی با مواد دارویی یکی از عوامل اصلی مسمومیت های غیرعمدی کودکان است. هر سال حدود 60000 مراجعه به بخش اورژانس و 450000 تماس با مراکز مسمومیت پس از یافتن و مصرف دارو توسط کودکان زیر 6 سال که به خوبی تحت نظارت والدین نبوده اند انجام می شود. حتی ظروف با بسته بندی مقاوم در برابر کودک نیز برای جلوگیری از دسترسی کودکان به دارو کافی نیست. به همین دلیل، همه داروها  ـ  نسخه شده، بدون نسخه و مکمل های غذایی ـ  باید دور از دسترس کودکان نگهداری شوند، از جمله زمانی که آنها در کیف های دستی، کیف های حمل و نقل، کوله پشتی، چمدان و کت هستند.
تمام داروهای خود را یادداشت کنید. هر روز قرص های خود را بشمارید تا بدانید چه چیزی دارید. فقط از داروهایی که نیاز دارید استفاده کنید. هرگز داروهای تجویزی خود را به شخص دیگری ندهید یا از نسخه شخص دیگری استفاده نکنید. علاوه بر این، هرگز اجازه ندهید کودکان 18 ساله یا کمتر به هر دلیلی مواد مشتق از تریاک مصرف کنند، مگر اینکه توسط پزشک برای کودک تجویز شده باشد، و به دقت نظارت کنید.  
نگهداری داروها پس از زمانی که نیازی به آنها ندارید می تواند برای سلامتی کودکان و سایر افراد در خانه خطر بسیاری ایجاد کند. داروهای قدیمی و استفاده نشده را فوراً دور بیندازید تا خطرات اضطراری، سوء استفاده و حتی مرگ کاهش یابد.



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com