همایش دیابت و طب سنتی در مشهد برگزار شد93/4/26
به گزارش روابط عمومی بنیاددیابت ، این سازمان مردم نهاد با همکاری انجمن توسعه سلامت مهر پارسی و فرهنگ سرای سلامت مشهد ، اقدام به برگزاری همایش دیابت وطب سنتی با محورقراردادن نقش طب سنتی در پیشگیری و کنترل دیابت نمود.
این همایش در عصر پنجشنبه 26تیر 93 در محل تالار همایش مجتمع امام رضا (ع) واقع در بوستان ملت مشهد برگزار گردید.
سخنرانان در این همایش به تبیین نگرش های طب رایج و مکمل( سنتی ، چینی ، هندی و ...)نقش غذاهای سالم وگیاهان دارو یی در پیشگیری و کنترل دیابت پرداختند.
در این همایش آقای دکتر فرهاد رجب پور صنعتی مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت،آقای دکتر محمود شاهین فر مدیر عامل انجمن طب سنتی خراسان رضوی ،خانم دکترفاطمه ابراهیمی ثانی ریاست انجمن هومیوپاتی شاخه خراسان رضوی و همچنین آقای دکتر مقدم در خصوص طب سنتی سخن گفتند.
همچنین بنیاد دیابت در همایش دیابت و طب سنتی میزبان نماینده ی مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی آقای کریمی قدوسی بود.
دکتر رجب پوردر آغاز همایش گفت نتیجه ی پژوهش ها نشان می دهد که روش های طب مکمل می توانند در کاهش قند خون نقش مهمی ایفا نمایند اماهنوز درمان قطعی که از سوی مراجع معتبر پزشکی مورد تایید قرارگرفته باشد ارایه نشده است .وی افزوداز سوی دیگر داروهای موجودممکن است برای بیماران عوارض جانبی داشته یا در دراز مدت اثرشان کاهش یابد .بنابراین چون هنوزدرمان های جایگزینی که بتوانند بیماران را از مصرف داروهای خوراکی کاهنده قند خون و انسولین بی نیاز نمایند ،وجود ندارند، پس به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می شود،از طب مکملی را که با نظر تیم پزشکی به فرآیند درمان افزوده شود به عنوان یاری دهنده در کنترل قند خون می توانند بهره بگیرند.
دکتر رجب پور هشدار داد بیماران دیابتی هرگزنباید تجویز برخی از فروشندگان دارو های گیاهی یا عطاری ها را به عنوان روش جایگزین درمان پذیرفته و به کار ببندند چرا که ممکن است مصرف بی حساب و کتاب و بی رویه برخی از دارو های گیاهی منجر به تخریب اندام های داخلی بدن همچون کبد یا کلیه یاآسیب رسیدن به قلب شود.
دکترمحمود شاهین فرسخنران بعدی همایش گفت :طب مکمل یا جایگزین به موازات علم پزشکی رایج یکی از شاخه های طب بوده که شامل رشته های درمانی از جمله گیاه درمانی ،هومیوپاتی و طب سوزنی است وامروزه خوشبختانه شاهد این هستیم که برای درمان دیابت بیشترین نگاه دست اندرکاران سلامت ، پژوهشگران و حتی بیماران به درمانهای گیاهی و غذایی است.
دکتر شاهین فر افزود:دیابطیس یا ذیابطیس کلمه ای یونانی است که در کتاب طب سنتی برای توصیف علائمی مشابه بیماری دیابت به کار رفته است.
وی همچنین از تاثیر عسل (مصرف محدود و با نظر پزشک )و گیاهانی چون گشنیز، عصاره برگ گردو و انار،گزنه ، شنبلیله و دارچین بر کاهش قند خون بیماران دیابتی سخن گفت.
وی افزود در کتاب های طب سنتی ایران مانند قانون، الاغراض الطبیعه ، اکسیر اعظم و طب اکبری به بیماری دیابت یا "ذیابیطس " و نشانه های آن اشاره شده وهمچنین برای پیشگیری و کنترل این بیماری رعایت آیین «حفظ الصّحه »در طب اسلامی واصول شش گانه ضروری حیات (سته ضروریه) تاکید شده و راهکارهای مختلف (بر اساس مزاج گرم یا سردافراد) دیابتی سخن گفت.
وی افزود در کتاب های طب سنتی ایران مانند قانون، الاغراض الطبیعه ، اکسیر اعظم و طب اکبری به بیماری دیابت یا "ذیابیطس " و نشانه های آن اشاره شده وهمچنین برای پیشگیری و کنترل این بیماری رعایت آیین «حفظ الصّحه »در طب اسلامی واصول شش گانه ضروری حیات (سته ضروریه) تاکید شده و راهکارهای مختلف (بر اساس مزاج گرم یا سردافراد) دردرمان این بیماری توصیه شده است .
دکترفاطمه ابراهیمی ثانی ریاست انجمن هومیوپاتی شاخه خراسان رضوی سخنران دیگر همایش با ذکر اینکه « هومیوپاتی » به معنای "مشابه درمانی" است، افزود: هومیوپاتی یک قانون در طبیعت است که در این طب بدن تحریک می شود تا خود مشکلات جسمی و ذهنی فرد را حل کن. هومیوپاتی در گروه درمان های غیرتهاجمی در جهان جای می گیردو داروهایش با منشا گیاهی و یا با استفاده از عناصر حیوانی و معدنی مانند فلزات و نمک های اسیدی می باشد
دکتر ابراهیمی گفت: هومیوپاتی با اصلاح الگوی زیستی بیمار به پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد مستعدبه دیابت کمک می کنند. در این روش درمانگر با کنترل سیستم عصبی بدن، حفظ تعادل این دستگاه با کمک فرآورده های هومیوپاتی و اصلاح الگوی زیستی بیمار و اصلاح شیوه غذایی او به پیشگیری از ابتلا به دیابت کمک می کند.
دکتر مقدم نیز در باره تاثیر طب سوزنی در کنترل دیابت چنین گفت : از دیدگاه طبسوزنی اختلال در انرژی خشکی (پایینبودن سیستم ایمنی) و رطوبت (اختلال در پانکراس) کمبود انرژی باد، گرما و داغی دراین بیماری مشخص می شود این کمبود انرژی در داغی است که سبب میشود سیستم تنظیم قند مختل شود.این اختلال موجب آسیب دیدن معده و طحال به دلیل زیاده روی درمصرف غذاهای پرچرب ،آسیب دیدن کبد به دلیل اضطراب و خشم ، کم کاری کلیههاو اختلال در عمل طبیعی مثانه منجر به دیابت می گردد.درمانگر طب سوزنی با ایجاد تعادل بین انرژی های کم و بیش داخل بدن اقدام به درمان بیماری می کند.
در این همایش نماینده مردم مشهد و کلات سردار جواد کریمی قدوسی حضور یافت و گفت : سازمان غذا و دارو به وظیفه ی خود یعنی تکیه بر کار و پژوهش و ترویج غذای سالم عمل نکرده بلکه بیشتر به دنبال تامین دارو بوده است .این کاستی نشان از آن داردکه متاسفانه متولیان غذا و دارو در پی علاج واقعه پیش از وقوع نبوده بلکه واکنشی و منفعل عمل می نمایند.
وی تصریح کرد الگوی غذایی و درمانی مبتنی بر طب سنتی و بومی کشورمان واجد ارزش هایی است که مغفول مانده است و خود این غفلت باعث بروز بیماری های مانند دیابت می شود .
شایان یادآوری است که در این همایش با حضور آقای دکتر جواد کریمی قدوسی از نظام مشاورو پاسخگوی تلفنی بنیاددیابت با عنوان «آوای دیابت و تندرستی »به شماره 9095111113 رو نمایی شد .
پایان پیام /ش 293
روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت