نمایش تکی

بنیاد دیابت همایش دیابت و ورزش را برگزار کرد 92/9/20

- تاریخ انتشار 04:52 1392/09/20  


برگزاری همایش دیابت و ورزش در مشهد

به گزارش روابط عمومی بنیاد دیابت و بر اساس برنامه مصوب کمیته آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت چهل و پنجمین همایش ماهانه این سازمان با همکاری انجمن توسعه سلامت مهر پارسی و حمایت شهرداری منطقه 11 مشهد و فرهنگسرای ترافیک برگزار شد .

همایش دیابت و ورزش در روز چهارشنبه 20 آذر 92 از ساعت 10 صبح آغاز و در ساعت 12 به کار خود پایان داد.
در این همایش خانم سهیلا بیگ لو کارشناس ارشد  و مربی بین المللی شرکت نوو نوردیسک با تاکید بر این نکته که ورزش در کنار تغذیه مناسب و مصرف منظم دارو (قرص یا انسولین) سبب کنترل قند خون خواهد شدافزود: پژوهش ها  نشان می دهد که تمرینات بدنی افزون بر سودمندی برای بدن باعث افزایش توانائی های مغز نیز شده و به فرد دیابتی  در معالجه بیماریهایی چون افسردگی و اضطراب نیز یاری می رساند.
 یک فرد دیابتی باید با فراگیری آموزش لازم و به کمک کنترل روزانه قند خون و ادرار، بین فعالیت بدنی، غذا و داروی خود تعادل مناسب ایجاد کند تا نه تنها از افزایش قند خون خود جلوگیری کند بلکه مانع هیپوگلیسمی یا افت قند خون نیز شود.


وی همچنین به تاثیر مثبت ورزش در زندگی همه ی افراد جامعه و به ویژه افراد دیابتی پرداخت و مزیت های ورزش را برشمرد .
بر این اساس ورزش برای دیابتی ها با افزایش حساسیت بدن  به انسولین و کاهش قند خون , تنظیم فشار خون , کمک به بیمار با کاهش توده چربی و وزن ,افزایش انرژی و کاهش استرس ، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب ، پیشگیری از مشکلات قلبی – عروقی و حوادث عروقی مغز ، کمک به استحکام استخوان ها کرده و جلوگیری از پوکی استخوان مفیدو موثر می باشد.
همچنین  نکات آموزشی زیر در این همایش طرح گردید:
چه نوع فعالیت بدنی برای یک بیماردیابتی  مفید است؟
خانم بیگ لو چهار نوع فعالیت بدنی را برای دیابتی ها  مفیدد انست و به شرح هر کدام پرداخت
1  .افزایش فعالیت در کارهای روزانه
2.ورزش های هوازی
3.ورزش های قدرتی (بدن سازی)
4.ورزش های کششی

همیشه از پزشک خود در  مورد زمان مناسب ورزش بپرسید.
سخنران مناسب ترین  زمان برای ورزش کردن را برای دیابتی ها زمانی دانست که پزشک برای هر فرد مشخص می کند. پزشک بر اساس برنامه روزانه ، رژیم غذایی‌ و داروهای دیابت بهترین زمان ورزش را مشخص خواهد کرد. به طور معمول ً برای افراد دیابتی 1 تا 3 ساعت پس از صرف غذا، مناسب‌ترین وقت برای ورزش است.
دیابتی ها لازم است  همیشه پیش ازآغاز  ورزش، قند خونشان را اندازه بگیرند. هنگامی که  قند خون ناشتا بالای 250 و 300 است  ، زمان مناسبی برای ورزش نیست و اگر ورزش کنید قند خون شما بالا خواهد رفت. 

آیا هر نوع ورزشی را می‌توان انجام داد؟
پیش از هر گونه انجام فعالیت های ورزشی فرددیابتی  باید آزمایش هاو معاینه های لازم را تحت نظر پزشک به انجام برساند، معاینه ته چشمی ، معاینه قلبی، آزمایش میکروآلبومین برای مشخص شدن  عملکرد کلیه ها  و همچنین وارسی دقیق پاهای فرد دیابتی.
 برخی از فعالیت های ورزشی برای دیابتی هایی که دچار عوارض دیابت هستند سبب تشدید مشکل  خواهد شد. به یاد داشته باشید که بسیاری از عوارض دیابت ممکن است هیچ گونه نشانه ای نداشته باشد. بنابراین قبل از اقدام به هرگونه فعالیت ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. قبل از شروع به چند مثال زیر توجه کنید:
ورزش هایی که سبب بالا رفتن فشار در مویرگ های شبکیه چشم شما شود مانند بلند کردن وزنه سنگین، ممکن است مشکلات چشم شما را افزایش دهد.
اگر دچار نوروپاتی و اختلال حسی در پاهای خود هستید، پیاده روی طولانی ممکن است سبب آسیب پای شما بشود. 
اگر دچار مشکلات قلبی – عروقی هستید، ورزش سنگین برای شما مناسب نیست.

مراقبت از پا در هنگام  ورزش ، یکی ازمهمترین ملاحظات برای دیابتی ها !
هنگام ورزش، از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید. بعد از ورزش پاهای خود را از نظر بریدگی، تاول، زخم یا تورم بررسی کنید و در صورت مشکل با پزشک خود تماس بگیرید. 


آیا ورزش می تواند سبب افت قند خون شود؟
در افراد دیابتی که" انسولین" یا قرص "گلی بنکلامید" استفاده می کنند فعالیت ورزشی ممکن است سبب افت قند خون شود. افت قند خون ممکن است حین ورزش، درست بلافاصله پس از ورزش یا حتی 6 تا 10 ساعت پس  از ورزش (هیپوگلیسمی تأخیری) ایجاد شود. قبل از آغاز هر کنش ورزشی  قند خون خود را اندازه گیری کنید و در مورد کم کردن دارو از پزشک خود بپرسید. هرگز زمانی که قند خون شما خیلی پایین است ورزش نکنید. اگر بیشتر از یک ساعت ورزش می‌کنید به فواصل منظم، قندخون خود را اندازه بگیرید. فراموش نکنید همیشه نشانه یا علامت (مچ بند، گردنبند ،گوشواره ، پلاک سینه و...ویژه دیابتی ها )یا  کارت شناسایی که معرف  ابتلا به دیابت برای صاحبش باشد  را به همراه داشته باشید. همچنین همواره  مقداری مواد قندی زودجذب و مقداری غذا به همراه داشته باشید تا در صورت افت قند خون بخورید. 
خانم سهیلا بیگ لو سخنانش را با این جمله به پایان رساند : 
لطفا این جمله را به یاد داشته باشید که: "ورزش قند خون بالا را بالاتر و قند خون پایین را پایین تر می‌آورد. بنابراین بهترین زمان ورزش، زمانی است که از قند خون طبیعی برخوردارید." 


در ادامه جلسه آقای نیما خسروی معاون اجرایی بنیاد دیابت در جایگاه قرار گرفت و  از آغاز طرح پژوهشی با موضوع دیابت و تیپ های روانشناختی با حمایت بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت و انجمن توسعه سلامت خبر داد .


سپس خانم آرزو امامیان کارشناس ارشد تربیت بدنی اقدام به آموزش چند نمونه ورزش های قدرتی (بدن سازی)وحرکت های کششی سبک نمود .تا  انجام این حرکات توسط  بیماران دیابتی در محیط کار ،  خانه یا فضا های ورزشی موجب جریان یافتن بیشتر خون در رگ هاو نشاط بیشتر شود . 


بازتاب این خبر در رسانه ها:



پایان پیام /ش 173
روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت 
انجمن توسعه سلامت مهر پارسی



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com