نمایش تکی

همایش دیابت و سالمندی در تهران برگزارشد

- تاریخ انتشار 23:36 1393/11/11  

همایش دیابت و سالمندی در تهران برگزارشد

به گزارش روابط عمومی بنیاد دیابت همایش دیابت و سالمندی در روز چهارشنبه 93/11/08 در سالن اجتماعات فرهنگسرای اندیشه با همکاری شهرداری منطقه 7با استقبال شهروندان تهرانی برگزار گردید. این همایش با تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود ملی آغاز شد و در ادامه خانم هاجر شریفی قائم مقام بنیاد به معرفی و اهداف و برنامه های بنیاد و درمانگاه توسعه سلامت وابسته به بنیاددیابت پرداختند .

سپس آقای دکتر فرنودی پزشک متخصص غدد بحث همایش را به دیابت و سالمندی اختصاص دادند. ایشان در ابتدا به آماری از بیماران مبتلا به دیابت در ایران و سایر کشورهای جهان پرداخت . وی اظهار داشت شهرهای بوشهر و یزد بیشترین آمار دیابتی های ایران را دارند، همچنین10درصد شهروندان در  تهران مبتلا به دیابت هستند.
دکتر فرنودی در ادامه سخنانش به مراقبت از سالمندان دیابتی شامل  مراقبت از چشمها، پاها، تغذیه مناسب ، ارتباط مستمر با پزشک و انجام مراقبت های پرستاری اشاره نمود و رعایت آنها را در افزایش عمر سالمندان دیابتی موثر خواند.

وی همچنین توصیه کرد هر فرد سالمند باید نوشته های حاوی اطلاعات مربوط به بیماری فعلی، قبلی و اعمال جراحی انجام شده، داروهای که مصرف می کند یا حساسیت دارد را همراه داشته باشد.همچنین باید توجه داشت که سکته های قلبی در این بیماران ممکن است با درد زیادی همراه نباشد یا بدون علامت باشد. وی افزود: از جمله نشانگان کلاسیک دیابت تشنگی شدید، افزایش و تکرر ادرار و نیز کاهش وزن علیرغم پرخوری می‌باشد اما سالمندانی که در معرض ابتلا به دیابت و یا پیشرفت دیابت قبلی هستند، به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مرتبط با سن ممکن است نشانگان کلاسیک دیابت را بروز ندهند. ، از این رو برخی علامت های دیابت پنهان مانده و یا تشخیص آن دشوار می نماید  . 

افراد سالمند ممکن است دچار این نشانگان نشوند، اما ممکن است بی‌حال و مریض‌احوال باشند و یا با وجود اشتهای طبیعی، وزنشان به‌ تدریج کم شود. از این‌ رو بهتر است انجام آزمایش خون جهت بررسی قند خون جزئی از معاینات معمول افراد سالمند باشد. دکتر فرنودی گفت : درمان دیابت به‌ طور کلی در سالمندان تفاوت چندانی با درمان این بیماری در سنین دیگر ندارد با این تفاوت که گاهی اوقات ناتوانی‌ها ، مشکلات جسمانی و یا اختلال در کارکرد بعضی اعضای حیاتی بدن مانند قلب و کلیه در بعضی از سالمندان، منجر به این می‌شود که اجرای درمان‌هایی که در گروه های سنی دیگر رایج است، در مورد سالمندان به‌سختی صورت گیرد . پس تصمیم‌گیری درمانی بر اساس وضعیت فعالیت بدنی و شرایط کارکرد اعضای حیاتی سالمند انجام می گیرد.

وی در ادامه افزود کنترل دیابت در افراد سالمند سخت تر است و با تشریح چند مثال از بیماران خود، مدعوین را از عوارض خطرناک دیابت را آگاه ساخت. گفتنی است این مراسم پس از انجام پرسش و پاسخ حضار با پذیرایی از شرکت کنندگان خاتمه یافت.

پایان پیام/ش 401
 روابط عمومی  بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت 






بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com