همایش آموزشی دیابت و تغذیه توسط بنیاد دیابت در تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت، این سازمان مردم نهاد با همکاری آموزش و پرورش منطقه 7 تهران، روز شنبه 18 بهمن ماه 93 همایش آموزشی با عنوان دیابت و تغذیه در سالن همایش خانه معلم واقع در خیابان دکتر بهشتی تهران برگزار نمود. در این همایش بیماران دیابتی، مربیان بهداشت آموزش و پرورش و شهروندان علاقه مند شرکت داشتند.
این همایش که با خوش آمدگویی معاون اجرایی بنیاد دیابت آقای نیما خسروی و سخنرانی آقای فضل الله کیارستمی رئیس منطقه 7 آموزش و پرورش تهران آغاز شد. در ادامه دکتر کامران نیکوسخن نماینده خاورمیانه و شمال آفریقای فدراسیون جهانی دیابت در جایگاه قرار گرفت و در خصوص آشنایی با دیابت سخن گفت.
دکتر نیکو سخن افزود: سونامی قرن ما دیابت است و با دست روی دست گذاشتن و خنثی بودن نمی توان در برابر این سونامی واکنشی مناسب داشت. وی گفت: 6 کشور در مجاورت ایران هستند که بیشترین آمار دیابتی ها را در جهان به خود اختصاص داده اند و نباید خوشحال باشیم زیرا شیوع دیابت در این کشورها به دلیل جمعیت بزرگسال آنها قابل ملاحظه است در حالی که جمعیت کشور ما جوان است و اگر این جوانان وارد دوران میانسالی شوند و اقدامی برای پیشگیری نشود در آینده ای نه چندان دور شاهد غوغای این سونامی در ایران نیز خواهیم بود.
در ادامه آقای دکتر صالح پور در مورد تغذیه سالم سخن گفت. وی با تبیین هرم غذایی عنوان داشت همه ی غذاها در این هرم باید مورد استفاده قرار بگیرند و قرار نیست ما این غذاها را از برنامه روزانه خانواده ها حذف کنیم و در مصرف این غذاها آنچه که اهمیت دارد شکل و حجم مصرف آنهاست.
سخنران دیگر این همایش سرکار خانم دکتر زهره الهیان پزشک متخصص داخلی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و از بنیان گذاران فراکسیون سازمان های مردم نهاد در مجلس بود. وی دیابت را پنجمین عامل مرگ و میر جهان عنوان کرد و افزود: به گزارش سازمان ملل در سال 2010 بیش از 4 میلیون انسان بر اثر دیابت و عوارض آن جان سپرده اند. این آمار هشدار دهنده است، در ایران و سطح خاورمیانه این آمار بالاتر از متوسط آمار جهانی می باشد. دیابت به عنوان مهمترین بیماری متابولیکی که گریبانگیر انسان ها می باشد ما را به این سمت می برد که افزایش آگاهی های مردم و دست اندرکاران در حوزه آموزش و پرورش را داشته باشیم تا بتوانیم در راستای پیشگیری از دیابت حرکت نماییم. هدف از این جلسه و اینگونه بیماری ها کمک به تغییر نگرش و اتخاذ سبک زندگی سالم می باشد که با تحرک بدنی، تغذیه مناسب و خودمراقبتی تحقق می یابد.
وی افزود الگوی تغذیه ای که در بخش پیشین این همایش اشاره شد می تواند الگوی تغذیه همه خانواده ها باشد چه آنها که دیابت دارند و چه آنهایی که مبتلا نیستند و به سلامتی شان علاقه مندند. دکتر الهیان افزود ما نباید منتظر باشیم تا دیابت به سراغ ما بیاید و سپس به فکر کنترل آن باشیم، بلکه باید به این بیندیشیم چه سبک زندگی را انتخاب نمائیم تا ما را از دیابت و سایر بیماری ها دور کند. وی در تکمیل سخنانش در خصوص عوارض دیابت و تاثیر آن بر میزان امید به زندگی در میان شهروندان ایرانی اشاره نمود. وی بیماران دیابتی را به انجام معاینات دقیق سالانه چشم،قلب، خون، کلیه ها و...فراخواند.
دکتر الهیان همچنین وارسی پاها توسط خود بیمار به صورت هفتگی از امور لازم و ضروری کنترل بیماری دانست. وی یکی از جنبه های خودمراقبتی شهروندان را انجام آزمایش های شش ماهه و سالانه دانست. وی در این خصوص گفت: در بیماران دیابتی مشاهده شده افرادی 7-8 سال دیابت داشتند اما آگاه نبوده و در شرایطی که دچار عوارض دیابت همچون مشکلات چشمی یا کلیوی شده به پزشک مراجعه می نماید در حالیکه اگر مراجعه و تشخیص به موقع صورت می گرفت، شاید منجر به عوارض دیابت که بیشترشان برگشت ناپذیر و غیرقابل جبران می باشند نمی شدند.
دکتر الهیان افزود یک مطالعه بین المللی نشان می دهد که هرچه کنترل دیابت جدی تر باشد، بروز عوارض در فرد دیابتی به شدت کاهش می یابد. پس میزان قندخون با عوارض دیابت ارتباط دارد.
در حاشیه همایش:
1- با توجه به شعار 2014-2016 فدراسیون جهانی دیابت با موضوع زندگی سالم با صبحانه سالم، پذیرایی مراسم با لقمه های صبحانه سالم و نوشیدنی آلوئه ورا انجام شد.
2- در پایان همایش غربالگری از شرکت کنندگان به عمل آمد.
3- در پایان همایش به سه تن از شرکت کنندگان که به پرسش های مربوط به تغذیه پاسخ درست داده بودند هدایایی تقدیم شد.
4- گروه سرود دختران دانش آموز آموزش و پرورش منطقه7 تهران دو سرود را اجرا نمودند که مورد توجه حاضرین واقع شد.
پایان پیام/ش 406
روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت