نمایش تکی

کوید 19 و کودکان

- تاریخ انتشار 04:07 1399/06/22  

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان دکتر امیرحسین خزیمه پزشک معتمد بنیاد دیابت در گفتگو با روزنامه شهرآرا در رابطه با کوید 19 و کودکان گفت : 

 بیماری مربوط به ویروسSARS-Cov-2 که با علائم شایع تب، سرفه، مشکل تنفسی و... بروز می کند.  مشکل تنفسی در اثر درگیری ریوی بیمار ایجاد می شود اغلب مبتلایان بدحال نمی شوند ولی حال برخی به وخامت می انجامد.

وی در پاسخ به سوال اینکه کوید 19 چگونه منتقل می شود گفت ؟

 روش اصلی انتقال فرد به فرد است. معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که افراد آلوده به ویروس در نزدیکی افراد سالم سرفه، عطسه یا صحبت می‌کنند ویروس به آسانی بین افرادی که با یکدیگر زندگی می‌کنند منتقل می‌شود همچنین در گردهمایی هایی و محل هایی که مردم در نزدیکی یکدیگر صحبت می کنند، با هم دست می‌دهند، یکدیگر را بغل می کنند، ظرف غذای مشترک دارند و حتی کنار هم آواز می خوانند شانس انتشار ویروس خیلی بالا است.

 پزشکان معتقدند افراد در صورت لمس سطوح آغشته به ویروس و سپس تماس دست با صورت خود مستعد ابتلا به بیماری هستند.

دکتر خزیمه در پاسخ به سوال  آیا کودکان می‌توانند به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شوند گفت؟

 بله؛ کودکان در هر سنی می توانند مبتلا به کووید ۱۹ شوند هر چند احتمال بد حال شدن در بچه ها کمتر است اما احتمال بد حال شدن هم وجود دارد.

 نکته مهم دیگر این است که کودکان می‌توانند ویروس را به افراد سالم انتقال دهند که این موضوع هم خطرناک است.

 آیا علائم بیماری کووید ۱۹ بر اطفال و بالغین متفاوت است؟

 در حقیقت نه! علائم شایع در بالغین سرفه و تب است در موارد شدیدتر  بیمار دچار ذات‌الریه و مشکلات تنفسی می‌شود بچه ها هم می توانند همین علائم را بروز دهند اما با احتمال کمتری بدحال می شوند برخی از بچه ها هیچ علائمی بروز نمی دهند و تنها ناقل می مانند.

 علائم دیگری نیز در کودکان و بزرگسالان شایع هستند که شامل احساس خستگی مفرط، لرز، سردرد، دردهای عضلانی، آبریزش یا گرفتگی بینی، اسهال و استفراغ می باشد این علائم در بچه‌های کوچک مبتلا ممکن است با مشکلات تغذیه ای بروز کنند برخی گزارش های ضایعات پوستی در اثر ابتلا نیز ارائه شده است .

 علائم شدیدتر در بزرگسالان و کودکان با بیماری زمینه ای شایع تر است.

 این بیماری های زمینه ای شامل اختلالات شدید قلبی، آنمی داسی شکل، چاقی، دیابت تیپ یک و دو ، افراد دارای عضو پیوندی، ضعف ایمنی، آسم، فیبروز کیستیک و فشار خون بالا هستند.

 آیا کوید ۱۹ می تواند مشکلات دیگری را برای بچه‌ها ایجاد کند؟

 خیلی شایع نیست اما احتمال دارد، گزارش های ارائه شده که نشان می‌دهد بعضی از بچه‌های مبتلا دچار التهابات داخلی شده اندکه  اگر به سرعت درمان نشود می تواند به آسیب اعضا منجر شود. علائم این التهاب می تواند شبیه بیماری "کاوازاکی" باشد که شامل:

 -تب بیشتر از ۲۴ ساعت

- درد شکم، اسهال و استفراغ

- ضایعات پوستی

- قرمزی چشم

- خستگی مفرط گیجی یا تحریک پذیری

- مشکل تنفسی

- سردرد

 می باشد. اگر هر یک از این علائم بروز کرد سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

دکتر خزیمه به سوال اگر فرزندمان دچار علائم شد چه کنیم؟ اینگونه پاسخ داد: 

 اگر تب، سرفه یا سایر علائم را دارد  با پزشک تماس بگیرید تا راهنماییتان کند.

 اگر در حال مراقبت از فرزند در منزل هستید پزشکان علائم مهم را به شما آموزش می دهند. بعضی بچه ها بعد از یک هفته بیماری به طور ناگهانی بدحال می شوند پزشک و پرستار به شما می گوید در چه صورتی با اورژانس تماس بگیرید برای مثال در موارد زیر باید از اورژانس کمک بخواهید:

 - مشکل تنفسی کودک

- درد یا احساس فشار در قفسه سینه کودک

- آبی شدن صورت یا لب ها

- درد شدید شکم

- رفتار گیج یا متفاوت از همیشه

- کودک نتواند بیدار شود یا بیدار بماند

 آیا کودک من نیاز به انجام تست دارد؟

 اگر پزشک مبتلا شدن به ویروس کودک شما مشکوک شود ممکن است درخواست انجام تست بدهد در برخی موارد ممکن است پزشک از شما بخواهد فقط کودک را از سایر افراد جدا کنید و در صورت بدتر شدن علائم مجدد تماس بگیرید.

 چگونه کووید ۱۹ در بچه ها درمان می شود؟

 درمان اختصاصی برای کوید  ۱۹ وجود ندارد. اغلب بچه ها طی یک یا دو هفته استراحت در منزل بهبود   می یابند.

 بسیار مهم است که فرزندتان در خانه بوده و او را از سایر افراد دور نگه دارید تا زمانی که پزشک تایید کند که شرایط عادی برای کودک و سایرین امن است.

 چگونه از ابتلای فرزندانمان پیشگیری کنیم؟

 هنوز واکسن موثری برای این بیماری وجود ندارد ولی می‌توان کارهایی برای پیشگیری انجام داد اگر فرزند شما به اندازه کافی بزرگ شده است آموزش های زیر را ارائه دهید:

-  آموزش در فاصله‌گذاری اجتماعی:  هدف از این امر کند کردن سرعت گسترش عفونت است نگهداری فرزندان در خانه بهترین راه محافظت از آنها و سایرین است.

- استفاده از ماسک:  در صورت بیماری مانع از انتقال عفونت به سایرین شده و در صورت سلامت مانع از مبتلا شدن کودک می شود.

- دستهای خود را مکرراً با آب و صابون بشویند:  به‌خصوص وقتی بیرون از خانه و در مکان های عمومی هستند. مهمتر اینکه از آنها بخواهید دست‌های خود را به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویند مچ دست ها و نوک و بین انگشتان را فراموش نکنند و بعد از آبکشی دستشان را با دستمال یا حوله کاغذی یکبار مصرف خشک کنند.

اگر دسترسی به شستشو با آب و صابون ندارید از محلول های ضدعفونی کننده استفاده کرده و نحوه مصرف آن ها را به فرزندانتان آموزش دهید

- به آنها آموزش دهید تا صورت خود را لمس نکنند به خصوص نواحی اطراف لب، بینی و چشم ها.

 به فرزندان کوچکتر مکرر من این مطالب را گوشزد کنید.

دیگر چه بدانیم؟

 از آن جایی که ویروس در تماس نزدیک به سرعت منتقل شده و نمی توان به آسانی افراد آلوده را شناسایی کرد دور ماندن افراد از یکدیگر و حفظ فاصله از موثرترین راه‌های پیشگیری است.

 خارج از خانه به یاد داشته باشید که:

- ویروس در هوای آزاد هم منتقل می شود هرچند با احتمال کمتر

- اگر فرزندتان را به مکان عمومی می‌برید بهتر است در ساعات شلوغی نباشد.

- کودکان دقت کنند که فاصله 2متری از سایرین و  دوستان خود را حفظ کنند.

- هر چه فرزند شما با افراد بیشتر و مدت بیشتری در تماس باشد ریسک ابتلا بیشتر می شود پس بهتر است زمان بازی فرد به فرد با سایر بچه ها را محدودتر کنید.

-  هنوز شواهدی مبنی بر انتقال ویروس از طریق آب استخر نداریم ولی چون نزدیک بودن افراد عامل انتقال است باید از شنا در مکان‌های شلوغ پرهیز کرد.

 اگر کسی از خانواده ما مریض شد چه؟

 اگر کسی از شما مبتلا به کووید ۱۹ شد در اتاق جدا استراحت کند، در صورت تماس با سایرین حتماً از ماسک استفاده کنند. بقیه نیز باید مکرراً دست های خود را بشویند، سطوح مورد استفاده مرتباً تمیز شوند، اگر مبتلا هستید و شیرخوار دارید باید در زمان تماس با وی بیشتر دقت کنید، اگرچه نمیدانیم که ویروس از طریق شیر مادر منتقل می شود یا خیر، مادر می تواند با تماس نزدیک هنگام شیردهی عفونت را به کودک منتقل کند. باید با  شست‌وشوی مکرر دست‌ها و پوشیدن ماسک هنگام تغذیه فرزندتان از وی مراقبت کنید.

چگونه کمک کنیم فرزندمان با استرس بیماری سازگار شود؟

 اضطراب در رابطه با کووید ۱۹ واحساس تنهایی و دوری طبیعی است .

 شما می توانید به روش های زیر به فرزندتان کمک کنید:

- با سادگی درخصوص کووید ۱۹ و اهداف فاصله گذاری اجتماعی با آنها صحبت کنید.

- برایشان ماسک راحت‌ تهیه کنید و استفاده از آن را آموزش دهید.

- برای اطلاعاتی که از طریق اخبار دریافت می کنند  محدودیت منطقی قائل شوید.

- به دنبال فعالیتهایی باشید که می توانید  همراه آنها انجام دهید.

- با دوستان و خویشاوندان ارتباط داشته باشید.

- از خودتان مراقبت کنید، تغذیه سالم و فعالیت بدنی مرتب داشته باشید، اگر فرزندتان هنوز نگران است به او بگویید اغلب افراد دچار بیماری شدید نمی شوند، آموزش های لازم را به وی یادآوری کنید و یادآوری کنید این فعالیت ها برای کنترل روند بیماری است.

روزنامه شهرآرا



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com