نمایش تکی

تاثیر کوید 19 بر دیابتی ها

- تاریخ انتشار 03:36 1399/06/17  

پرسش و پاسخ هایی در رابطه با " تاثیرات کوید 19 یا همان کرونا ویروس بر دیابتی ها" از زبان هیئت علمی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان در روزنامه خراسان:

1- س: آیا احتمال ابتلا به COVID-19 در افراد دیابتی بیشتر است؟

پاسخ: اطلاعات کافی برای نشان دادن اینکه آیا افراد دیابتی بیشتر از دیگران به COVID-19 مبتلا می شوند وجود ندارد. مشکلی که افراد دیابتی با آن روبرو هستند در درجه اول در صورتی که به بیماری کرونا مبتلا شوند مشکلات آنها نسبت به سایرین شدیدتر است ، نه احتمال بیشتری برای ابتلا به ویروس. افراد مبتلا به دیابت از عوارض جدی و مرگ و میر بسیار بیشتری نسبت به افراد بدون دیابت برخوردار هستند - و به طور کلی هرچه شرایط سلامتی کسی بیشتر باشد (به عنوان مثال ، دیابت و بیماری قلبی) ، احتمال ابتلا به عوارض جدی ناشی از COVID-19 بیشتر است. افراد مسن نیز در معرض خطر بیشتری هستند.

در حالی که با گسترش ویروس احتمال مرگ و میر افزایش می یابد ، انتظار می رود با پیشرفت های بیشتر درباره شناسایی و درمان این ویروس خاص، میزان مرگ و میر افرادی که به دلیل ابتلا به ویروس می میرند به عنوان درصدی از کل افراد مبتلا به ویروس - کاهش یابد. 

2- س: آیا افراد مبتلا به دیابت عوارض جدی تری دارند؟

پاسخ: افراد مبتلا به دیابت احتمال بیشتری برای تجربه عوارض جدی ناشی از COVID-19 دارند. به طور کلی ، افراد مبتلا به دیابت در صورت ابتلا به ویروس ، علائم و عوارض شدیدی را تجربه می کنند.

اگر دیابت به خوبی کنترل شود احتمال خطر ابتلا به بیماری CoVID-19 در شما کمتر خواهد بود. هنگامی که افراد دیابتی دیابت خود را به خوبی کنترل نمی کنند و نوسان قند خون را تجربه می کنند ، به طور کلی در معرض ابتلا به عوارض مربوط به دیابت هستند. داشتن بیماری قلبی یا سایر عوارض ناشی از دیابت علاوه بر دیابت می تواند احتمال بیماری جدی COVID-19 را مانند سایر عفونت های ویروسی بیشتر کند ، زیرا توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت کمتر می شود.

عفونت های ویروسی به دلیل نوسان قند خون  می توانند التهاب یا تورم داخلی را در افراد دیابتی افزایش دهند این امر می توانند به عوارض شدیدتری منجر شوند.

3- س: آیا COVID-19 باعث دیابت می شود؟

پاسخ: ما هنوز شواهدی درمورد اینکه COVID-19 در شروع دیابت نقش دارد ، در دست نداریم.

4- س: آیا لازم است نگران DKA (کتواسیدوز دیابتی) باشم؟

پاسخ: افراد دیابتی هنگام بیماری با عفونت ویروسی ، با افزایش خطر DKA (کتواسیدوز دیابتی) روبرو می شوند ، که معمولاً توسط افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تجربه می شود.

DKA می تواند مدیریت مصرف مایعات و سطح الکترولیت ها را به چالش بکشد - که در مدیریت سپسیس مهم است. سپسیس و شوک سپتیک از عوارض جدی تری است که برخی از افراد مبتلا به COVID-19 آنها را تجربه کرده اند.

5- س: آیا COVID-19 با آنفولانزای فصلی متفاوت است؟

پاسخ: COVID-19 ثابت شده است که یک بیماری جدی تر از آنفلوانزای فصلی در همه افراد ، از جمله افراد مبتلا به دیابت است. تمام اقدامات احتیاطی استاندارد برای جلوگیری از عفونت که به طور گسترده گزارش شده است ، حتی هنگام برخورد با این ویروس از اهمیت بیشتری برخوردار است. اقدامات ایمنی توصیه شده همان موارد آنفولانزا مانند شستن مکرر دستها و پوشاندن سرفه و عطسه با دستمال یا گودی آرنج است.

 6- س: علائم و نشانه های هشدار دهنده ای که افراد باید مراقب آنها باشند چیست ؟

پاسخ: به علائم بالقوه COVID-19 از جمله تب ، سرفه خشک و تنگی نفس توجه کنید. اگر احساس می کنید علائمی دارید ، با پزشک خود تماس بگیرید.

وقتی تماس می گیرید:

قند خواندن خود را در دسترس داشته باشید

میزان مصرف مایعات خود را پیگیری کنید (می توانید از بطری آب 1 لیتری استفاده کنید) و گزارش دهید

علائم خود را واضح نشان دهید (به عنوان مثال: آیا حالت تهوع دارید؟ فقط گرفتگی بینی دارید؟)

سوالات خود را در مورد چگونگی مدیریت دیابت بپرسید

7- س: علائم هشدار دهنده اضطراری چیست - و اگر آنها را تجربه کردم چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ: اگر علائم هشدار دهنده اضطراری برای COVID-19 ایجاد شد ، بلافاصله تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرید. در بزرگسالان علائم هشدار دهنده اضطراری عبارتند از:

مشکل در تنفس یا تنگی نفس

درد یا فشار مداوم در قفسه سینه

سردرگمی یا عدم توانایی در تحریک جدید

لبها یا صورت مایل به آبی

8- س: آیا خطرات در افراد دیابتی نوع 1 و 2 متفاوت است؟

پاسخ: در حال حاضر ، افراد در هر سنی که دارای شرایط پزشکی خاصی هستند ، از جمله دیابت نوع 2 ، در معرض خطر بیماری شدید ناشی از COVID-19 قرار دارند.

از آنجا که COVID-19 یک بیماری جدید است ، در حال حاضر اطلاعات محدودی در مورد تأثیر شرایط پزشکی زمینه ای و اینکه آیا بیماری های زمینه ای خطر ابتلا به نوع شدیدتر بیماری ناشی از COVID-19 را افزایش می دهند ، وجود دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا دیابت حاملگی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای نوع شدید بیماری ناشی از COVID-19 باشند.

** لازم به یادآوری است که افراد مبتلا به هر دو نوع دیابت می توانند از نظر سن ، عوارض و میزان کنترل بهتر دیابت شان متفاوت باشند. افرادی که از قبل دارای عوارض مرتبط با دیابت هستند ، در صورت ابتلا به COVID-19 نسبت به افراد دیابتی که به عوارض دیابت دچار نشده اند ، صرف نظر از هر نوع دیابتی که دارند ، ممکن است نتایج بدتری داشته باشند.

9- س: برای جلوگیری از شیوع COVID-19 در خانه خود چه کاری باید انجام دهم - و اگر شخصی در خانواده ناقل ویروس باشد چه کاری انجام می دهم؟

پاسخ: برای افراد مبتلا به بیماری زمینه ای ، از جمله دیابت ، اعضای سالم خانواده در خانه باید رفتار خود را طوری انجام دهند که گویی خطر جدی برای آنها محسوب می شود. به عنوان مثال ، آنها باید حتما قبل از غذا دادن یا مراقبت از آنها دست های خود را بشویند. در صورت امکان ، باید فضای محافظت شده ای برای اعضای آسیب پذیر خانوار در نظر گرفته شود و همه ظروف و سطوح به طور مرتب تمیز شوند.

** اگر یکی از اعضای خانواده بیمار است ، در صورت امکان حتماً اتاق اختصاصی برای نگهداری و استراحت ایشان درنظر داشته باشید ترجیحا اتاقی که تهویه مناسب مانند پنجره و هوای آزاد داشته باشد و نیز در را بسته نگه دارید. فقط یک عضو خانواده از آنها مراقبت کنید ، و مراقبت های ویژه یا مراقبت های ویژه بیشتری را برای اعضای خانواده بالای 65 سال یا با شرایط زمینه ای بهداشتی در نظر بگیرید.

10- س: آیا می توان مواد ضد عفونی کننده را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مصرف کرد؟

پاسخ: خیر ، افراد نباید ضد عفونی کننده ها را مصرف و یا بیش از حد مصرف کنند. پاک کننده های خانگی و ضد عفونی کننده ها در صورت عدم استفاده صحیح ، می توانند مشکلات سلامتی ایجاد کنند. برای اطمینان از استفاده ایمن و موثر ، از دستورالعمل های روی برچسب محصول پیروی کنید.

** این اطلاعات براساس دانش فعلی COVID-19 است و با انتشار شواهد علمی اضافی به روز می شود.

 

هیأت علمی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان

روزنامه خراسان




بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com