نمایش تکی

بنیاد دیابت همایش دیابت و عوارض آن را برگزار نمود

- تاریخ انتشار 00:53 1393/02/27  

بنیاد دیابت برگزار نمود:
همایش دیابت و عوارض آن

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت، آگاهی و خود کنترلی و مدیریت بر خود مهمترین نقش را در زندگی بیماران دیابتی دارد و این مهم جز با آموزش حاصل نمی گردد ، از این رو بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت با هدف آگاه سازی شهروندان با موضوع اینکه دیابت در صورت کنترل نشدن هم در کوتاه مدت و هم طولانی مدت می تواند به بدن آسیب برساند باهمکاری انجمن توسعه سلامت مهر پارسی  همایشی با عنوان «دیابت و عوارض آن» در روز پنجشنبه 25 اردیبهشت 93 برگزار نمود.

در این همایش به ابعاد گوناگون شناسایی بیماری دیابت و راه های پیشگیری و درمان آن اشاره شد. خانم دکتر صبا مرادی سخنران اصلی همایش نقش وراثت، چاقی ، بی تحرکی،تغذیه نامناسب  را عوامل پیشرانه ی بیماری دیابت دانست و گفت اضافه وزن و بی تحرکی و تغذیه نامناسب  فقط عامل دیابت نیست بلکه  بیماری فشار خون بالا و چربی خون را نیز به همراه دارد.

دیابت در صورت کنترل نشدن هم در کوتاه مدت و هم طولانی مدت می تواند به شما آسیب برساند.
 آموزش، پایش روزانه قند خون، برنامه غذایی مناسب، ورزش و مصرف منظم داروها پنج اصل مهم در کنترل دیابت هستند تا مبتلایان به بیماری دیابت بتوانند هم چون دیگر شهروندان افراد غیردیابتی از زندگی شاد برخوردار باشند و از بروز عوارض دیابت جلوگیری کنند. اما اگر درخصوص هر یک از این اصول سهل انگاری شود کنترل بیماری سخت شده و امکان بروز عوارض را در پی خواهد اشت. 

خانم دکتر مرادی در این همایش گفت : عدم کنترل دیابت (قند خون بالا و یا پایین ) در طولانی مدت، می تواند اثرات جبران ناپذیری را بر روی اعضای مختلف بدن داشته باشد. این عوارض به دو دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می شود . 
1- دیابت و عوارض کوتاه مدت :
عوارض کوتاه مدت دیابت شامل افت قند خون (هیپوگلایسمی ) و افزایش قند خون (هایپر گلایسمی ) می باشد .
2- دیابت و عوارض طولانی مدت : 
نوروپاتی دیابتی،مشکلات کلیوی،  بینایی، مشکلات دهان ودندان،مشکلات جنسی
سپس دکتر مرادی در خصوص آشنایی با  عوارض کوتاه مدت  دیابت گفت :  دیابت در کوتاه مدت عوارضی همچون هیپوگلایسمی (کاهش قند خون )و علائم و نشانه های آن، هایپر گلایسمی (افزایش قند خون ) دارد . وی  علائم و نشانه های آن و توصیه های لازم به شرکت کنندگان  برای پیشگیری از بروز این عوارض را  ارایه نمود. 


 افت قند خون (هیپوگلایسمی )
زمانی که قند خون بین 50-70 باشد افت قند خون خفیف گفته می شود زمانیکه قند خون به زیر 50 میلی گرم بر دسی لیتر برسد به این حالت افت قند خون شدید گفته میشود.
نشانه های اولیه هایپو گلایسمی

-بی قراری                                            
-افزایش ضربان قلب                                  
- لرزش
-گرسنگی شدید
- تعریق
-عصبانیت
-عدم تمرکز
-سردرد
-احساس ضعف و خستگی
دکتر مرادی افزود:هنگام افت قند خون ممکن است هیچ کدام از نشانه هایی که اشاره شد را نداشته باشید .مطمئن ترین راه برای اطلاع یافتن از افت قند خون کنترل قند خون می باشد .
در هنگام افت قند خون چه باید کرد؟
هر یک از این این کنش ها به سرعت قند خون را بالا می برد:
- سه حبه قند  حل شده درلیوان نیمه پرازآب را بنوشید.
- نصف لیوان آب میوه بنوشید.
-یک قاشق شکر یا عسل حل شده در آب را بنوشید.
وی گفت:اگر فرد بی هوش شده و نمی تواند از راه دهان چیزی بنوشد یا بخورد باید به سرعت به  اورژانس اطلاع داده شود. 
افزایش قند خون (هایپر گلایسمی ):
خانم دکتر مرادی افزود:باید بدانیم هنگامی که افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگ‌های بسیار ریز در بدن ایجاد می‌شوند که می‌توانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کنند. 
زمانی که قند خون بیش از اندازه بالا باشد افزایش قند خون (هایپرگلایسمی) می گویند .
علل افزایش قند خون
وی علل افزایش قند خون را پرخوری  ،عفونت، استرس ، کاهش فعالیت فیزیکی، عدم مصرف قرص یا انسولین و  جراحت ها  یا بیماری های دیگردانست .
نشانه هایافزایش قند خون
وی همچنین گفت که  افزایش قند خون نشانه هایی دارد که عبارتند از : خستگی  ، خشکی دهان و تشنگی،اختلال در دید ،پر ادراری و  خواب آلودگی

در هنگام افزایش قند خون چه باید کرد؟
کنترل قندخون با فواصل زمانی ،کمترنوشیدن مایعات بدون قند،انجام ورزش (در صورتی که قند خون شما زیر ۳۰۰ باشد و در ادرارکتون وجود نداشته باشد.)،در صورت انجام اقدامات فوق و عدم کاهش قند خون مشاوره با پزشک الزامی می باشد.

در پایان همایش تست و غربالگری دیابت از شرکت کنندگان حاضر در همایش صورت گرفت و گواهی شرکت در دوره های آموزشی بنیاددیابت به حاضران اعطا شد.



پایان پیام262
روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت 
انجمن توسعه سلامت مهر پارسی




بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com