نمایش تکی

بنیاد دیابت همایش دیابت و بیماری های قلبی – عروقی و کلیوی را برگزار کرد 26/10/1392

- تاریخ انتشار 02:30 1392/10/26  

بنیاد دیابت همایش دیابت و بیماری های قلبی – عروقی و کلیوی را برگزار کرد 26/10/1392

برگزاری همایش دیابت و بیماری های قلبی – عروقی و کلیوی در مشهد
دکتر رجب پور: بیماری های قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر و از عوامل مهم ناتوانی های افراد دیابتی است،

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت و بر اساس برنامه مصوب کمیته آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت چهل و ششمین همایش ماهانه این سازمان با همکاری انجمن توسعه سلامت مهر پارسی و حمایت شهرداری منطقه 11 مشهد و فرهنگسرای ترافیک برگزار شد .
همایش دیابت و بیماری های قلبی – عروقی و کلیوی در روز پنجشنبه 26 دی 92 از ساعت 10 صبح آغاز و در ساعت 13 به کار خود پایان داد.



در این همایش آقای دکتر فرهاد رجب پور مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت با تاکید بر این نکته که بیماری های قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر و از عوامل مهم ناتوانی های افراد دیابتی است، افزود: مهمترین علت پیدایش بیماریهای قلبی - عروقی، تصلب شراین می باشد. تصلب شراین باعث می شود که سرخرگ های گوناگونی که به قسمت های مختلف بدن خون می رسانند ، به تدریج سخت و تنگ گردند و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلول های بدن کاهش یابد . عواملی وجود دارند که موجب سریع تر شدن تصلب شراین می گردند و در صورت وجود آنها احتمال پیدایش بیماری های قلبی و عروقی افزایش می یابد .
وی عوامل خطر برای بیماری های قلبی و عروقی را سن بالا ، جنس مذکر ، سابقه ی خانوادگی، سکته قلبی زودرس ، فشار خون بالا ، افزایش چربی های خون (به ویژه کلسترول ) ، بیماری قندی ، سیگار کشیدن ، چاقی ، کم تحرکی و اختلال در انعقاد خون برشمرد.  وی همچنین افزود بیماری های قلبی -  عروقی را می توان به سه گروه عمده بیماری های عروق کرونر قلب،  حوادث عروقی مغز و بیماری های رگ های محیطی بزرگ  تقسیم نمود.
دکتر رجب پور، درد قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب و خیز یا ادم را از نشانه های مهم بیماری های قلبی دانست و گفت: علت کاهش خون رسانی به پاها به سبب دو نوع عارضه ی قانقاریا  یا گانگرن(مرگ بافتی در اثر رسیدن  خون به اندام ها که در نهایت به قطع آن اندام می انجامد) و لنگیدن متناوب می باشد.
در ادامه سخنران همایش  به تشریح ارتباط بین دیابت با بیماری های قلبی، عروقی و مزایای کنترل قند خون در افراد دیابتی در زمینه ی بیماری های قلبی، عروقی پرداخت و افزود: کنترل مناسب قند خون خطر بیماری های قلبی و عروقی را 42 درصد، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را 57 درصد، خطر بیماری های قلبی و عروقی را در افراد دیابتی 30 تا 50 درصد و خطر عوارض چشمی، کلیوی و عصبی را نیز 33 درصد کاهش می دهد هچنین کنترل چربی و کلسترول خون موجب کاهش  عوارض قلبی و عروقی را تا 50 درصد خواهد شد.
 وی ادامه داد : از هر 5 نفر ،دو نفر چربی خون بالا دارند، از هر 3 نفر یک نفر فشار خون بالا دارد و از هر 3 نفر, یک نفر قند خون کنترل نشده دارند.
دکتر رجب پور به این پرسش که " افراد دیابتی چه اقداماتی به منظور کاهش عوارض قلبی و عروقی می توانند انجام دهند؟ " این گونه پاسخ گفت :   کاهش چربی به ویژه کلسترول خون ، کنترل فشار خون، وزن ایده آل، عدم مصرف سیگار، کنترل قند خون و فعالیت ورزشی منظم باعث کاهش عوارض قلبی و عروقی در افراد دیابتی می شود.
وی در ادامه ی  همایش به موضوع مراقبت از کلیه ها درمبتلایان به دیابت و علایم بیماری کلیوی پرداخت. دکتر رجب پور افزود : مشکل کلیه در افراد دیابتی بیشتر به دلیل اختلال در کارکرد گلومرول ها که در واقع محل تصفیه خون هستند ایجاد می گردد و در بیشتر مبتلایان به دیابت نوع 1، نشانه های گرفتاری کلیه 15 تا 20 سال بعد مشاهده می شود. شیوع نارسایی کلیه در دیابت نوع 2 کمتر است ولی با سرعت بیشتر و معمولاٌ در مدت 10 سال بروز می‏کند. مهمترین نکته برای پیشگیری از پیدایش عوارض دیابت این است چکه قندخون را در محدوده طبیعی(110- 70 میلی گرم در دسی لیتر) نگه دارید.
دکتر فرهاد رجب پور همچنین  راهکارهای کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیوی را اینگونه بیان نمود: 
- قند خون، فشار خون و چربی خون (کلسترول) را به خوبی کنترل کنید. اهداف شما باید مورد توافق گروه درمانی شما واقع شوند.
- طبق دستور غذایی سالمی که برای همگان توصیه می شود پیش بروید– غذایی که چربی، نمک و قند کمی داشته باشد از جمله انواع مختلف میوه جات و سبزیجات
- به طور منظم فعالیت بدنی انجام دهید. 
- داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید. اگر داروها با شما سازگاری نداشتند فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر قند خون خود را در خانه اندازه گیری می کنید، قند خونتان را به طور مداوم چک کنید و طبق آن عمل کنید. اگر قند خون بیش از حد نرمال بود سعی کنید علت را بیابید. اگر از علت آن مطمئن نیستید برای اقدام مورد نیاز با گروه درمانی خود مشورت نمایید.
- سیگار کشیدن را ترک کنید. نیکوتین باعث ایجاد آسیب در دیواره داخلی رگهای خونی می شود و در نتیجه چربی و پلاک خون به دیواره ها می چسبند.
دکتر رجب پور همچنین به موضوع فشار خون بالا در بیماران دیابتی و طبقه بندی محدوده های فشار خون که شامل سیستول و دیاستول می باشد پرداخت و از عوامل فشار خون بالا به عوامل خطرساز غیر قابل کنترل مانند سن، جنس، وراثت و نژاد و عوامل خطرساز قابل کنترل(چاقی، بی تحرکی و ...) اشاره نمود. وی گفت: زنان و مردان مبتلا به فشار خون بالا نسبت به افراد با فشار خون طبیعی بیشتر درمعرض خطرات بیماریهای عروق کرونر (بیماری قلبی)، سکته، بیماری عروق محیطی و ایست قلبی می باشند. حفظ فشار خون یک بیمار دیابتی در محدوده 80/120 میلیمتر جیوه باعث می‌شود تا 50 درصد خطر بروز بیماری‌ها و حملات قلبی و 33 درصد خطر بروز آسیب های  کلیوی، چشمی و عصبی کاهش یابد.
وی در ادامه به بیماران با فشارخون بالا توصیه کرد مصرف سدیم در  رژیم غذایی خود را کاهش دهند و مواد غذایی شامل کلسیم و پتاسیم را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند. وی افزود: موز، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور و آلو میوه‌هایی سرشار از پتاسیم هستند که در کاهش فشار خون بالا موثرند. سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ و گوجه فرنگی و سبزی نیز سرشار از پتاسیم هستند. حبوبات نیز از این مواد غنی می‌باشند و مصرف گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی طبخ شده بدون نمک برای افراد دچار فشار خون بالا و مصرف ماهی‌های با اسیدهای چرب مفید از قبیل حلوا، قزل آلا و قباد حداقل دوبار در هفته توصیه می‌شود.
دکتر رجب پور گفت: افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند باید از خوردن غذاهایی مانند: سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، ماهی دودی یا کنسرو شده، سس‌ها و کنسرو لوبیا که سرشار از سدیم هستند، پرهیز کنند. در طبخ به جای کره و روغن جامد نباتی بهتر است از روغن زیتون، سویا و کانولا استفاده کرد. مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه، نوشابه‌های کولا و شکلات سبب افزایش فشار خون می‌شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند و مصرف نمک باید کنترل شود و نباید بیشتر از 5 تا 6 گرم (یک قاشق چای خوری) نمک در روز مصرف شود.
دکتر فرهاد رجب پور ، فشارخون و دیابت را به عنوان شایع‌ترین علت نارسایی کلیه معرفی نمود.
وی در پایان همایش به ۷ روش ساده زندگی که می تواند طول عمر افراد تا بیش از ۱۰۰ سال را تا حدود ۹۰ درصد افزایش دهد پرداخت . وی افزود: کنترل کلسترول، رژیم غذایی مناسب، کنترل فشار خون، وزن مناسب، کنترل دیابت و دوری از تنباکو از جمله مراحل هفت گانه احتمال تعویق در ابتلا به بیماری های کشنده و حفظ کیفیت زندگی  می باشد.
در پایان جلسه آقای دکتر حسن زاده در جایگاه قرار گرفت و در مورد طرح پژوهشی خود با موضوع دیابت و تیپ های روانشناختی با حمایت بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت و انجمن توسعه سلامت توضیحاتی ارائه نمود.

  






بازتاب خبر در رسانه ها :

پایان پیام/ ش187   
روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت 
انجمن توسعه سلامت مهر پارسی


  
          



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com