نمایش تکی

همایش روز جهانی دیابت در مشهد برگزار شد

- تاریخ انتشار 09:15 1393/08/22  

همایش روز جهانی دیابت در مشهد برگزار شد 

به گزارش روابط عمومی بنیاد دیابت ، همایش روز جهانی دیابت با همکاری معاونت فرهنگی تفریحی مشهد ، فرهنگسرای سلامت در مجتمع فرهنگی غدیر مشهد برگزار شد .
در این همایش که با استقبال بیش از 1200 نفراز اعضای بنیاد دیابت و شهروندان مشهدی برگزار شد برنامه هایی چون  سخنرانی با موضوعات چرا خطر دیابت جدی است ، تازه های دیابت ، دیابت و طب سنتی و میان برنامه های خوانش مرام نامه ما حق داریم توسط کودکان و نوجوانان دیابتی ، اجرای نمایش گروه ناشنوایان بهزیستی ، قرعه کشی و اهدای جوایز همراه بود.
همچنین در حاشیه همایش  غربالگری دیابت و کارگاه بازی درمانی ویژه کودکان دیابتی برگزار شد .
نیما خسروی رئیس ستاد اجرایی مراسم هفته ی دیابت در حاشیه همایش  گفت هدف ازبرگزاری برنامه های این هفته توسعه آگاهی های اجتماعی در مبارزه با بیماری دیابت در جوامع شهری است .
وی گفت  موضوع آگاهی و خود مراقبتی شهروندان همراه با فراخوان بسیج همگانی برای مواجهه با این بیماری که گران ترین بیماری فراگیر غیر مسری جهان نام گرفته با بالا رفتن آمار مبتلایان به دیابت در ایران و جهان تبدیل به نیازی جدی و تامل برانگیز برای دولت ها و مردم شده است .
خسروی گفت در شرایطی که هر ثانیه 6 نفر در جهان جان خود را از دست می دهند و سالانه حد اقل 35 هزار نفر در ایران به خاطر ابتلا به این بیماری قربانی می شوند ، بالغ بر 11میلیارددلار در کشور هزینه درمان را به مردم و دولت تحمیل می نماید اهمیت پرداختن به دیابت و مواجهه آگاهانه شهروندی دو چندان می شود .
وی افزود منظور از مواجهه شهروندی  انتخاب سبک زندگی با چشم انداز دستیافت به تندرستی در خانواده های ایرانی است چون د رنهایت این ما هستیم که انتخاب می کنیم  چه بخوریم ، چه بیاشامیم ، برای چاقی و اضافه وزن مان تدبیری بیندیشیم ، میزان خواب شبانه مان را تنظیم کنیم ، ورزش را در برنامه زندگی مان داشته باشیم یا نه این ها  همه سبک زندگی ما را تعیین می کنند . این سبک در ایران و جهان چندان که باید چشم انداز روشنی به سوی سلامتی ندارد زیرا انباشته است از اشفتگی ومصرف غذاهای تند پز، چرب و شور و شیرین و کم تحرکی .
 خسروی تاکید کرد موضوع مدیریت استرس هر چند در متون پزشکی معتبر به عنوان  عامل اصلی و پیشرانه دیابت طرح نشده اما با تاثیر ناگواری که در امر گوارش و همچنین تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد می تواند در ابتلای فرد به بیماری دیابت یا بر هم خوردن میزان قند خون دیابتی  ها موثر باشد.
در این همایش دکتر فرهاد رجب پور صنعتی مدیر اموزش و پزوهش بنیاددیابت در جایگاه سخنرانی قرارگرفت و گفت: "چاقی در دوران کودکی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و شیوع دیابت نوع دو در حال حاضر عده زیادی را در آسیا مبتلا کرده است. عواقب بهداشتی شیوع گسترده این بیماری، سیستم‌های مراقبت بهداشتی را در این منطقه تهدید می‌کند"
وی افزود: با توجه به وضعیت موجود، این پرسش نگران‌کننده مطرح می‌شود که آیا آسیایی‌ها از نظر ژنتیکی در زمینه ابتلا به چاقی و دیابت مستعدتر هستند؟ 
در مقایسه اروپایی‌ها و آسیایی‌ها از نظر سن، جنسیت و توده جرم بدن دیده شد که نسبت چربی بدن آسیایی‌ها به ویژه در زنان آسیایی از همتاهای اروپایی الاصل آنان بیشتر است و این چربی بیشتر در ناحیه اطراف شکم ذخیره شده است. 
وی در خصوص اضافه وزن شهروندان به عنوان یکی از پیشرانه های دیابت هشدار داد و افزوود: به گزارش سازمان بهداشت جهانی، نسبت قابل توجهی از مردم آسیا که توده جرم بدن آنها کمتر از ‪ ۲۵است -- که طبق معیار قراردادی در آستانه "اضافه وزن " قرار دارند -- با خطر شدید ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماری‌های قلبی عروقی روبرو هستند. 
در این همایش همچنین  دکتر کریمی فرزقی پزشک طب سنتی  باموضوع دیابت و طب سنتی به بیان دیدگاه های طب سنتی در درمان دیابت پرداخت و گفت : در تاریخ نخستین بار ذکریای رازی به دیابت نوع یک و دو اشاره داشته و در درمان دیابت باید به طبایع گوناگون افراد توجه داشت .
وی همچنین  هشدار داد درمان دیابت از طریق طب سنتی باید بر اساس روش های علمی  این طب انجام شده و مصرف خود سرانه و بی رویه دارو های گیاهی نه تنها در درمان راه به جایی نمی برد که ممکن است عوارض خطرناکی برای فردداشته باشد .

پایان پیام/ش 358
 روابط عمومی  بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت 

بازتاب خبر در رسانه ها:





   





بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com