نمایش تکی

خود پایشی قندخون : کنش نتیجه بخش برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو

- تاریخ انتشار 13:12 1396/01/26  

خود پایشی قندخون :کنش نتیجه بخش برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو

به گزارش روابط عمومی بنیاددیابت ، بر اساس یک پژوهش نو، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می توانند با نظارت فردی به اهداف قندخون وهموگلوبینA1Cتعیین شده ی خود، دست یابند.
داده های ارائه شده درنشست سالانه ونمایشگاه انجمن  آمریکایی آموزش دیابت، نشان داد سیستم خود پایشی قند خون صرف نظر از اینکه بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ تحت درمان با انسولین باشند یا با داروهای خوراکی یا به روش رژیم غذایی و ورزش درمان شوند، دارای مزایایی در کنترل قند خون وهموگلوبین A1Cاست.
نتایج این پژوهش نشان داد بیمارانی  که با آموزگاران دیابت برای تدوین یک برنامه ی خود پایشی قندخون همکاری می کنند درکنترل قندخون وکاهش هموگلوبین A1Cخودموفق ترند. آنها همچنین احساس اعتماد به نفس بیشتری به علت کنترل بیماریشان دارند.
محققان در این پژوهش از یازده شرکت کننده ثبت نام کردند، در این تحقیق به طورکلی مشخص گردید که موثرترین برنامه ی خود پایشی، نظارت بر مقدار قند خون در دو مرحله در طول روز است. دانشمندان معتقدند برنامه ی آزمایش قندخون باید بر اساس نیازهای فرد و شیوه ی زندگی او طراحی شود.
احساس تسلط بر بیماری که ناشی از برنامه ی خودپایشی است نه تنها به بیماران در کاهش  قندخون کمک می کند بلکه در شیوه ی زندگی آنها  بطور مثبتی تأثیر می گذارد.
پس از آغاز برنامه ی نظارت شخصی، شرکت کنندگان دراین تحقیق غذای کمتری خورده و بیشتر به پیاده روی می پردازند. هموگلوبین A1Cاین افراد از مقدار متوسط ۷٫۳به مقدار متوسط ۶٫۲درصد کاهش یافت.
شرکت کنندگان در این تحقیق می گویند:« اتخاذ روش خود پایشی واقعا به بیماران کمک کرده است که بدانند مقدار قند خونشان چگونه تغییر می کند و اقدام مناسب برای کنترل قند خون آنها چیست، برای مثال افزایش فعالیت فیزیکی یا انتخاب یک میان وعده ی سالم در زمان افزایش یا کاهش قند خون کدام است.»
 دکتر Brackneyدکترای پرستاری از دانشگاه ایالتی آپالاچی در کارولینای شمالی می گوید: «این برنامه  به بیماران کمک می کند که بیماری خود را بپذیرند و احساس اعتماد به نفس بیشتری کنند زیرا آنها  قادرند بیماریشان را کنترل کنند و کنترل خود را بدست  بیماریشان نسپارند.»
 او می افزاید: «آموزگاران دیابت می توانند به بیماران برای رفع موانع شخصی آنها برای یافتن یک برنامه ی نظارت شخصی بر قندخون با توجه به شرایط زندگی هر بیمار، کمک کنند.
آموزگاران به بیماران خود آموزش می دهند  چه موقع  و چرا مقدار قندخون برای آنها  بیشترین مشکل را بوجود می آورد و چگونه با ایجاد یک برنامه ی خود پایشی بتوانند با این تغییرات قند خون مقابله کرده و به ثبات وسلامت بیشتری دست یابند.»
در بیشتر کشورها اهمیت برنامه ی خود پایشی برای افراد مبتلا به  دیابت نوع ۲ چندان به رسمیت شناخته نشده است. در اکثر موارد، پزشکان بیماران را برای خریدن دستگاه گلوکومترخانگی تشویق نمی کنند.
اخیراً برنامه هایی توسط سازمان های مردم نهاد برای فراهم کردن دستگاه قندخون و نوارهای قند سنج و حمایت های آموزشی در برخی  کشورها  تدوین شده است که باید از آن قدردانی شود.

روابط عمومی بنیادبین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان
پایان پیام
نه به دیابت می گویم
تندرستی می جویم !
به پویش نه به دیابت در تلگرام بنیاد دیابت بپیوندید:
اینجا کلیک فرمایید



                                            



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com