نمایش تکی

پایش غربالگری و آموزش ویژه مددجویان تحت پوشش مؤسسه چهارده معصوم (ع) د ر نمایندگی شهرستان اهواز

- تاریخ انتشار 03:30 1397/09/28  

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان خوزستان (اهواز) با همکاری مؤسسه خیریه چهارده معصوم (ع)  همایش پایش و غربالگری در تاریخ 28/09/97 ساعت 9 صبح برگزار شد .

در این همایش تست قند خون برای کلیه مددجویان تحت پوشش این مؤسسه به تعداد 178 نفر انجام شد  که از این تعداد 63 نفر قند خون بالاتر از نرمال نشان داده شد .  در این همایش آقای غلامی ضمن تعریف از نحوه تشکیل بنیاد پیشگیری و کنترل دیابت و خدمات ارائه شده اعم از خدمات آموزشی جهت پیشگیری و کنترل و شناسایی افراد در معرض خطر و همچنین خدمات حمایتی ویژه افراد نیازمند دیابتی و در مورد دیابت و عوارض ناشی از آن سخنرانی ارائه نمودند .

آقای سلامات کارشناس  علوم تغذیه و  دکترای طب سنتی به این نکته اشاره نمود که بیماران دیابتی به غیر قندهای ساده (قند و شکر ) و غذاهایی که مستقیماٌ حاوی اینگونه قندها هستند ( مانند انواع شیرینی جات ، بستنی ، مربا، بیسکویت ، نوشابه و آدامس) ، از تمامی انواع غذاها می توانند در مقادیر متناسب و کنترل شده استفاده نمایند . لذا رژیم غذایی بیماران دیاتی به غیر از عدم مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آنها ، تفاوت چندانی با رژیم غذایی افراد سالم و غیر دیابتی نخواهد داشت . بر این اساس، رعایت رژیم غذایی در بیماری دیابت به هیچ وجه کاری دشوار و غیر عادی نیست و کلیه مبتلایان به سادگی می توانند با حفظ تنوع غذایی از عهده آن برآیند. البته بیماران دیابتی حتماٌ باید با گروه های مختلف و جایگزین های غذایی آشنا باشند تا بتوانند از رژیم غذایی ارائه شده توسط متخصصین تغذیه استفاده نمایند و در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنند.

اضافه وزن و چاقی می تواند سبب بروز بیماری دیابت گردد. از سوی دیگر، کاهش وزن نیز کمک شایانی به کنترل قند خون می کند . لذا افرادی که با اضافه وزن مواجهند حتماٌ باید نسبت به کاهش وزن خود از طریق کاهش کالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام نمایند.

وعده های غذایی باید بطور منظم ودرساعات مقرر مصرف شوند. تغییر ساعت صرف غذا سبب نوسان قند خون می گردد و در بیماران دیابتی مشکلات فراوانی را ایجاد می کند.

مصرف حبوبات ( نخود ، لوبیا، عدس) در برنامه غذایی توصیه می شود. فیبر موجود در این غذاها باعث کنترل بهتر قند خون می گردد.

از مصرف غذاهای پر چرب و سرخ شده باید پرهیز شود. بهتر است غذاها بیشتر به شکل آب پز ، بخار پز یا کبابی منصرف شود و از گوشت های کم چرب و مرغ و ماهی بدون پوست در غذاهای خود استفاده نمایند .

میوه وسبزی به شکل تازه مصرف کند ویتامن ث موجود در میوه سبزی تازه کمک شایانی به کنترل قند خون می نمایدو لبنیات کم چرب مصرف نماید و مصرف نمک را تا حد امکان کم نماید.به طور مداوم با مشاور تغذیه خود ارتباط داشته باشید و مشکلات خود در زمینه غذایی را با او درمیان بگذارید مانند پزشک که با کاهش و افزایش دارو کمک به ثبات قند خون در می شود مشاور تغذیه هم از طریق جایگزینی و تغیرات غذایی جلوگیری از نوسازی قند در فرد می کند.

روان شناس بالینی خانم مرادی در مورد اختلالات روانی شایع(اضطراب و افسردگی)  در بیماران دیابت و اینکه استرس در این بیماران چگونه باعث افزایش قند خون میشود و اگر این استرس و اضطراب درمان نشود کیفیت زندگی فرد مبتلا به دیابت کاهش و مدیریت دیابت و مهار قند خون با مشکل مواجهه میشودو زمینه ساز مشکلات جسمی و روحی دیگر خواهد شد ایشان راهکارهای مدیریت استرس را بیان کردند از جمله انجام تمرینات بدنی تمرینات تنفسی تکنیک های ارام سازی درمان های معنوی جایگزین کردن تفکر مثبت با تفکر منفی ورزش روزانه و همچنین درمان های دارویی همراه با درمان های شناختی رفتاری طبق نظر پزشک را توصیه کردند.

افسردگی موجب افزایش علائم دیابت به سبب بروز اختلال در مراقبت فردی بیمار می شود و سه جنبه را مختل می کند 1- با تأثیر بر کیفیت زندگی فرد 2- با کاهش فعالیت جسمی 3- از طریق ناتوان سازی فرد در برقراری ارتباطی مؤثر با تیم مراقبت

با توجه به آمار بالای دیابت در کودکان توصیه هایی از قبیل تشویق کودکان دیابتی به مشارکت در فعالیت های مدرسه و فعالیت های ورزشی در کودکان دیابتی در کاهش احساس تفاوت با دیگران کمک می کند اعمال برخی تغییرات کوچک در برنامه مدرسه برای سازگاری بی خطر کودکان دیابتی ضروری است این گونه فعالیت ها در همه کودکان می تواند به افزایش اعتماد به نفس و حس توانمندی بیانجامد این دست آورد به ویژه در کودکان مبتلا به دیابت اهمیت دارد حمایت خانواده رفتارهایی را شامل می شود که احساس آرامش و تعلق را در فرد پرورش می دهد. یکی دیگر از توصیه ها ، آموزش حل مسئله :  1- شناخت مشکل ، ارائه تک تک را ه حل ها ، تصمیم گیری گروهی ، برنامه ریزی ، اجرا و پایش راه حل انتخابی 2- اصلاح شیوه های ناکارآمد آموزش مهارت های ارتباطی 3 شیو ه های (تغییر عقاید غیر منطقی اعضای خانواده و نگرش هایی که مانع ارتباط مؤثر والدین و کودک و نوجوان می شود).  



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com