نمایش تکی

همایش آموزشی راهکارهای پیشگیری و کنترل دیابت و تغذیه سالم در شعبه شهرستان اهواز برگزار شد.

- تاریخ انتشار 23:49 1397/09/25  

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان شعبه اهواز با همکاری اداره شیلات همایش پایش و غربالگری برگزار شد .

در این همایش علی غلامی مدیر شعبه اهواز بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان ضمن تعریف از نحوه تشکیل بنیاد پیشگیری و کنترل دیابت و خدمات ارائه شده در زمینه پیشگیری و کنترل آموزش و بالابردن سطح آگاهی عمومی با برگزاری همایش های علمی و غربالگری خدمات گسترده ای را در خدمت رسانی به بیماران  انجام مینماید به همین منظور از همه سازمان ها و ادارات و افراد خیر توانمند دولتی و غیر دولتی در جهت کمک به پیشرفت اهداف بنیاد که خدمت رسانی به مردم میباشد دعوت به همکاری نمودند.

در ادامه سلامات کارشناس  علوم تغذیه و  دکترای طب سنتی به این نکته اشاره کرد که بیماران دیابتی به غیر قندهای ساده (قند و شکر ) و غذاهایی که مستقیماٌ حاوی اینگونه قندها هستند ( مانند انواع شیرینی جات ، بستنی ، مربا، بیسکویت ، نوشابه و آدامس) ، از تمامی انواع غذاها می توانند در مقادیر متناسب و کنترل شده استفاده نمایند . لذا رژیم غذایی بیماران دیابتی به غیر از عدم مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آنها ، تفاوت چندانی با رژیم غذایی افراد سالم و غیر دیابتی نخواهد داشت .وی گفت: بر این اساس، رعایت رژیم غذایی در بیماری دیابت به هیچ وجه کاری دشوار و غیر عادی نیست و کلیه مبتلایان به سادگی می توانند با حفظ تنوع غذایی از عهده آن برآیند. البته بیماران دیابتی حتماٌ باید با گروه های مختلف و جایگزین های غذایی آشنا باشند تا بتوانند از رژیم غذایی ارائه شده توسط متخصصین تغذیه استفاده نمایند و در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنند.

سلامات ضمن تاکید برا این نکته که اضافه وزن و چاقی می تواند سبب بروز بیماری دیابت گردد افزود: کاهش وزن نیز کمک شایانی به کنترل قند خون می کند . لذا افرادی که با اضافه وزن مواجهند حتماٌ باید نسبت به کاهش وزن خود از طریق کاهش کالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام نمایند.

وی افزود: وعده های غذایی باید بطور منظم ودرساعات مقرر مصرف شوند. تغییر ساعت صرف غذا سبب نوسان قند خون می گردد و در بیماران دیابتی مشکلات فراوانی را ایجاد می کند.مصرف حبوبات ( نخود ، لوبیا، عدس) در برنامه غذایی توصیه می شود. فیبر موجود در این غذاها باعث کنترل بهتر قند خون می گردد.

کارشناس علوم تغذیه بنیاد دیابت توصیه کرد: از مصرف غذاهای پر چرب و سرخ شده باید پرهیز شود. بهتر است غذاها بیشتر به شکل آب پز ، بخار پز یا کبابی منصرف شود و از گوشت های کم چرب و مرغ و ماهی بدون پوست در غذاهای خود استفاده نمایند .

میوه وسبزی به شکل تازه مصرف کند ویتامن ث موجود در میوه سبزی تازه کمک شایانی به کنترل قند خون می نمایدو لبنیات کم چرب مصرف نماید و مصرف نمک را تا حد امکان کم نماید.به طور مداوم با مشاور تغذیه خود ارتباط داشته باشید و مشکلات خود در زمینه غذایی را با او درمیان بگذارید مانند پزشک که با کاهش و افزایش دارو کمک به ثبات قند خون در می شود مشاور تغذیه هم از طریق جایگزینی و تغیرات غذایی جلوگیری از نوسازی قند در فرد می کند.

سپس مرادی روانشناس بالینی در مورد اختلالات روانی شایع(اضطراب و افسردگی)  در بیماران دیابت و اینکه استرس در این بیماران چگونه باعث افزایش قند خون میشود و اگر این استرس و اضطراب درمان نشود کیفیت زندگی فرد مبتلا به دیابت کاهش و مدیریت دیابت و مهار قند خون با مشکل مواجهه میشودو زمینه ساز مشکلات جسمی و روحی دیگر خواهد شد ایشان راهکارهای مدیریت استرس را بیان کردند از جمله انجام تمرینات بدنی تمرینات تنفسی تکنیک های ارام سازی درمان های معنوی جایگزین کردن تفکر مثبت با تفکر منفی ورزش روزانه و همچنین درمان های دارویی طبق نظر پزشک را توصیه کردند.

در حاشیه همایش خدمات پایش سلامت و غربالگری قند خون انجام شد و افراد در معرض خطر جهت پیگیری به پزشک معرفی شدند.



بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com