نمایش تکی

دیابتی ها کدوحلوایی بخورند!

- تاریخ انتشار 13:08 1395/10/02  

 دیابتی ها کدوحلوایی بخورند!
به گزارش روابط عمومی بنیاددیابت مصرف کدو حلوایی به دلیل داشتن تریگونلین و نیکوتینیک اسید در تنظیم قند خون موثر است و به همین دلیل مصرف آن به مبتلایان به دیابت توصیه می‌شود. سال پیش پژوهشگران  آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی کدوتنبل می‌تواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلی‌ساکاریدهای آن مربوط می‌شود. البته واقعیت این است که کدوتنبل می‌تواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست . این یعنی مصرف این سبزی در برنامه های غذایی توصیه شده در بنیاد دیابت و دیگر سازمان های فعال دیابت در جهان برای بیماران مبتلا به دیابت بلامانع و مفید اعلام گشته است .
کدو حلوایی حاوی پتاسیم است و به همین دلیل موجب کاهش فشار خون می‌شود .همچنین کدو تنبل  یا کدو حلوایی به دلیل داشتن ماده ای به نام  بتاکروتین می‌تواند مانع از اکسید شدن کلسترول در بدن شود.  می دانیم که تحریک کلسترول اکسید شده در دیواره‌های رگ های خونی باعث حمله قلبی یا سکته مغزی می‌شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که داشتن بتاکروتین اضافی در غذا می‌تواند مانع از پیشرفت سفت شدن رگ ها شود. همچنین می‌تواندباعث جلوگیری از بیماری های قلبی در بیماران دیابتی و دیگر اثرات ایجاد شده توسط رادیکاله ای آزاد در افرادی که به مدت طولانی دیابت دارند شود. علاوه بر آن خوردن غذایی مانند کدو زمستانی که سرشار از شبه کاروتن است ممکن است در تنظیم خون موثر باشد.
 در طب سنتی چینی معتقدند که کدو حلوایی در تنظیم قند خون موثر بوده و باعث تحریک عمل لوزالمعده می شود. ویتامین «ث» موجود در آن نیز می تواند از پیشرفت دیابت  و فشار خون و بالا رفتن کلسترول جلوگیری نماید. کدو حلوایی حاوی فیبر غذایی می باشد. فیبر موجود در آن برای درمان بسیاری از بیماری ها مخصوصاً یبوست، چوبی خون بالا و دیابت مفید است. پژوهشگران چینی بر این باورند که  ترکیباتی که در کدو تنبل وجود دارد می تواند تزریق روزانه انسولین را در افراد دیابتی کاهش دهد. طی مطالعاتی بر روی گروهی از موش های دیابتی که عصاره کدو تنبل به آن ها تزریق شده بود مشخص شد که پلاسمای انسولین و بتای انسولین آنها نسبت به موش های سالم به ترتیب فقط حدود پنج و هشت درصد کمتر است. کدو تنبل به دلیل وجود آنتی اکسیدان و مولکول اینوزیتول دی موجب تولید انسولین می شود و در نتیجه قندخون را کاهش می دهد.
با توجه به این یافته ها پژوهشگران مصرف کدو تنبل را به افرادی که در معرض بیماری دیابت قرار دارند و یا این بیماری در آن ها پیشرفت کرده است، توصیه می کنند.


نه به دیابت می گویم
تندرستی می جویم !
به پویش نه به دیابت در تلگرام بنیاد دیابت بپیوندید:
اینجا کلیک فرمایید



                                            




بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com