نمایش تکی

ارتباط هورمون خواب ملاتونین با دیابت نوع 2

- تاریخ انتشار 19:36 1395/03/25  

ارتباط هورمون خواب ملاتونین با دیابت نوع 2
افزایش سطح هورمون خواب ملاتونین باعث کاهش توانایی سلول های پانکراس در تولید انسولین  می شود. این اثر در افرادی که ژن های خاصی دارند قوی تر است.
ملاتونین هورمونی است که به حفظ چرخه خواب وبیداری شبانه روزی کمک می کند. ملاتونین در واقع این عمل را با تنظیم بقیه هورمون ها انجام می دهد. میزان هورمون ملاتونین در طول روز متغیر است . میزان این هورمون با میزان نور تغییر می کند و در تاریکی به حداکثر خود می رسد.
انسولین نیز هورمونی است که سطح قند خون را تنظیم می کند ودر پاسخ به افزایش قندخون ترشح می شود. در دیابت نوع 2 که تقریبا 90 درصد  موارد دیابت را شامل می شود بدن قادر به تولید انسولین کافی نبوده در نتیجه قندخون افزایش می یابد واین افزایش قند خون  منجر به آسیب به ارگان های مختلف بدن می شود.
در مطالعات انجام شده ، شرکت کنندگانی که 3 ماه تحت درمان با ملاتونین بودند قند خون بالاتری نسبت به بقیه افراد داشتند. این نکته از این نظر حائز اهمیت است که افرادی که درشیفت های شب کار می کنند برای ابتلا به بیماری های متابولیک مانند دیابت نوع 2 مستعدتر خواهند بود .
اثر ملاتونین برروی انسولین در افرادی که حامل ژن های خاصی هستند بیشتراست در نتیجه این افراد بهتراست از انجام کارهای شیفت شب خودداری کنند زیرا به احتمال بیشتری به بیماری های متابولیک مانند دیابت نوع 2 مبتلا خواهند شد.                      


دکتر
فرهاد رجب پور صنعتی
مدیر آموزش و پژوهش بنیاددیابت

روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان
پایان پیام/ش 671
نه به دیابت می گویم
تندرستی می جویم !
به پویش «نه به دیابت!»در تلگرام بنیاد دیابت بپیوندید:
اینجاکلیک فرمایید




بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com