نمایش تکی

از زخم پای دیابتی چه می‌دانید؟

- تاریخ انتشار 13:43 1395/05/23  

از زخم پای دیابتی چه می‌دانید؟


🔷 شنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ به گزارش روابط عمومی بنیاد دیابت و به نقل از ایسنا ‌دکتر فرهاد رجب‌پور مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت گفت: زخم پای دیابتی شایع‌ترین علت قطع عضو غیرتروماتیک است.وی با اشاره به شیوع زخم پای دیابتی در بیماران دیابتی، اظهار کرد: این بیماری بیشتر در افراد دیابتی که قند خون کنترل نشده و بالا دارند دیده می‌شود.

وی افزود: قند خون بالا عوارض متعددی دارد، یکی از این عوارض اثر بر روی عروق است و این امر موجب درگیری کل بدن با عوارض دیابت می‌شود که یکی از این عوارض زخم پای دیابتی است.

رجب‌پور با بیان اینکه علت ایجاد این زخم در پای افراد دیابتی که قند خون بالا دارند، عنوان کرد: قند خون بالا موجب ضعیف شدن خون‌رسانی به قسمت‌های مختلف پا و ایجاد زخم‌های مزمن و مقاوم به درمان می‌شود که معمولا در کف پا ایجاد می‌شود.

وی همچنین کاهش حس در پا به دلیل اختلال در اعصاب محیطی را دلیلی برای ایجاد این زخم در پای افراد دیابتی برشمرد و خاطرنشان کرد: این امر موجب می‌شود در صورت زخم شدن نیز افراد متوجه آن نشوند؛ امکان دارد که آنان پای خود را روی جسمی داغ یا تیز بگذارند و متوجه نشوند.

مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت با بیان اینکه نوع بیماری دیابت و جنسیت افراد در میزان ابتلا به زخم پای دیابتی نقشی ندارد، گفت: در هر دو نوع دیابت این زخم‌ها مشاهده می‌شود؛ جنسیت نیز نقشی در ایجاد زخم‌ها ندارد و شیوع آن در مردان و زنان دیابتی یکسان است.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به زخم پای دیابتی مهم‌ترین عامل کنترل قند خون است همچنین راهکارهایی مانند استفاده از کفش راحت، فشار نیاوردن روی پا و معاینه روزانه پاها می‌تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.

رجب‌پور با تاکید بر کنترل قند خون به عنوان موثرترین راه در پیشگیری و درمان این بیماری، افزود: پس از کنترل قند خون، معاینه و برداشتن زخم‌های مُرده و شروع درمان با آنتی‌بیوتیک، با توجه به نوع زخم از اقدامات لازم برای درمان این بیماری است.

مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت در توصیه به بیماران دیابتی، اظهار کرد: دیابت قابل درمان نیست، اما قابل کنترل است، سعی کنید با کاهش استرس، فعالیت‌های بدنی منظم، رژیم غذایی سالم و استفاده از دارودرمانی دیابت را کنترل کرده تا دچار عوارض آن نشوید.
روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان
پایان پیام/ش 728

مشاهده اصل خبر در صفحه خبرگزاری ایسنا
نه به دیابت می گویم
تندرستی می جویم !
به پویش «نه به دیابت!»در تلگرام بنیاد دیابت بپیوندید:
اینجاکلیک فرمایید




بازگشت




           


  • دفتر مرکزی: مشهد- بلوار سجاد- مقابل خیابان میلاد- پلاک 56
  • صندوق پستی : 558-91865
  • کد پستی : 9186694748
  • تلفکس : 1-37650400-051
  • ایمیل : info@diabetf.com